Gå til sidens hovedinnhold

Politikk er å gjennomføre

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sjelden har så mange valgkampløfter, og litt til, blitt gjennomført som det Høyre har gjort i denne valgperioden.

Her er noen eksempler på det:

Vi har bygget Norges mest moderne demenssenter, styrket den kommunale helsesykepleiertjenesten, åpnet nytt rus- og psykiatrisenter, hevet minstesatsen for sosialhjelp og tatt steget til å bli en foregangskommune innen velferdsteknologi ved å vinne «Smartby-prisen» i Norge i 2018.

Vi har bygget nye Kongeveien skole på Idd, satset på etter- og videreutdanning for lærerne, startet et digitaliseringsløft i Halden-skolen med investeringer i iPader og PC-er til både elever og lærere, og Vi har vedtatt bygging av nytt og fremtidsrettet skole- og idrettssenter i sentrum. 

Vi har opprettholdt gratis halleie for barn og unge under 18 år og sikret Halden som vertskommune for DNBE og Opera Østfold.

Vi har etablert «ordførers frokostmøte for næringslivet» med månedlige treff, fått terskelsaken opp på bordet igjen og hatt store gjennombrudd i den saken, vedtatt en sentrumsplan, solgt inn og lagt til rette for etableringen av Petersons nye papp-fabrikk i Svinesundsparken, fått frigitt Tyska til utbygging og funnet tomt, sammen med Banenor, til en eventuell ny Tingrett for Østfold.

Vi har vunnet «Østfoldprisen» og blitt bedt med på statsbesøk i Chile for vårt el-bilprosjekt. Vi har satset på sentrumsnære møteplasser ved å bygge bryggepromenade langs Tistas sydside og vi har planlagt og fått midler til å utvikle Busterudparken med bl. a. skøytebane.      

Og alt er takket være at vår måte å styre kommunen på har gjort at budsjettene har blitt fulgt slik at vi har kunnet levere overskudd hvert år, noe som har gjort at vi også har tilbakebetalt hele 289 millioner og dermed kommet ut av Robek 4 år før estimert tid.

Og aldri har vel Halden blitt markedsført så mye som i denne perioden, med innspilling av flere TV-serier, bygging av turistattraksjonen Monolitt-monumentet og produksjon og sending på NRK av TV-dokumentaren «Thi vi heller landet brente».

Våre viktigste saker for de neste 4 årene er å jobbe for en stadig sunnere kommuneøkonomi, bygge ny svømmehall i sentrum, sikre godt og tilpasset skolemateriell for elevene våre, øke sysselsettingsgraden i kommunen, utvikle Halden helsehus i tråd med fremtidens behov, sikre alle eldre på institusjoner minst en times frivillig aktivitet hver dag, miljøsertifisere alle kommunens virksomheter, øke grensen for friplass ved kulturskolen, arbeide for et levende Amcar-museum og bygge bryggepromenade til ny bystrand på Sauøya.

Og med den «hit-raten» vi har hatt de siste fire år, bør mulighetene for fortsatt gjennomføring være meget gode.

Vi har nå brukt 8 år på å bygge «nye» Halden kommune. 

Derfor - til deg som skal stemme – husk at du vet hva du har men ikke hva du får.

Kommentarer til denne saken