Klokken 10.30 torsdag formiddag er fem politipatruljer fortsatt i gang med å lete etter en 15 år gammel jente av afghansk opprinnelse som er meldt savnet av sine foreldre. Hun forsvant fra hjemmet sitt onsdag kveld.

– Vi leter i hele Selbak. Boligen hun er forsvunnet fra ligger i Selbak sentrum. Jeg håper folk i området er ekstra oppmerksomme i dag, og sier fra umiddelbart om de tenker at de har opplysninger som kan kaste lys over forsvinningen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Jon Erik Nygård, til Fredriksstad Blad.

Leter over alt

– Vi er ute og leter fysisk etter jenta. Samtidig drives det etterforskning, vi snakker med skolen der hun går, med elever og venner. Og håper å få klarlagt hvor hun kan befinne seg, sier Nygård. han oppfordrer alle som ferdes på Selbak til å være ekstra oppmerksomme i dag, enten de går tur langs Glommastien, skal på butikken eller er i området rundt egen bolig.

– Så langt har vi ikke fått opplysninger som kaster lys over hvor hun kan befinne seg. Vi vurderer fortløpende om vi skal kalle inn eksterne ressurser i letingen, sier Nygård.

– Er det mistanke om at det har skjedd noe kriminelt?

– Nei, det er det ikke, sier Nygård.

Afghansk opprinnelse

Jenta er av afghansk opprinnelse, er cirka 167 centimeter høy og er slank.

Hun har langt svart/brunt hår, mørkegrønn boblejakke og sort lue.

Eventuelle observasjoner kan meldes på politiets tipstelefon 64999130.