Vil ha publikum

Tilskuere: Dersom du er interessert i hund inviterer Magne Gundersen med hunden Leo og Rune Grimstad med hunden Solan deg til å overvære nordisk mesterskap for politihunder.

Tilskuere: Dersom du er interessert i hund inviterer Magne Gundersen med hunden Leo og Rune Grimstad med hunden Solan deg til å overvære nordisk mesterskap for politihunder.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Publikum får også mulighet til å se politihundene i aksjon.

DEL

Tirsdag ettermiddag er det parade fra Torget til Tista senter, hvor det vil bli offisiell åpning og oppvisning av politihunder.

Onsdag er det skogsøvelser (HA+, krever innlogging). De er ikke åpne for publikum.

Åpent for tilskuere på festningen

– Men på torsdag er vi på festningen og da er alle som er interessert i hund velkommen til å overvære arrangementet, sier Rune Grimstad og Magne Gundersen.


Her vil publikum blant annet kunne se finaler i lydighet, feltsøk, bilsøk, bagasjesøk og ikke minst angrepsøvelser.

Alt kommer til å foregå ved kroa og kommandantboligen.

Rune Grimstad legger ikke skjul på at han synes det er morsomt å ha fått et nordisk mesterskap til Fredriksten festning.

– Der har vi jo kriget med svenskene tidligere, gliser han.

Godt samarbeid

Han er full av lovord om samarbeidet med Magne Rannestad fra Fredriksten festning og Magne Rekstad fra Fredriksten Hotell, hvor alle deltakerne skal bo.

– Det er bare ja uansett hva vi spør om. De er helt fantastiske og veldig positive. Det er morsomt at det skjer så mye på festningen og de fortjener mye ros, fastslår han.

– Jeg ønsker å vise fram Halden og festningen. Dag Sæther kommer og skal være Karl XII og vi skal selvsagt ha 1700-tallsaften, fortsetter lokalpatrioten Grimstad med et stort smil.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken