Starter nytt musikkonsept i Halden

THE YOUNG LORDS: Pål Aasheim (t.v.), Bjørn «Julle» Juliussen, Henning Kvitnes og Arne Sæther.

THE YOUNG LORDS: Pål Aasheim (t.v.), Bjørn «Julle» Juliussen, Henning Kvitnes og Arne Sæther.

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag er det duket for premiere på et nytt kulturarrangement i Halden.

DEL

– Vi håper dette skal bli en serie med lokalhistoriske sammenkomster under navnet «Platepraten», forteller initiativtaker Tom Skjeklesæther.

Ideen hans er å sette fokus på de viktigste lokale plateutgivelsene, med et panel bestående av musikere og andre med spesiell kunnskap om den utvalgte utgivelsen.

The Young Lords først ut

– Det blir samtaler om musikken og omstendighetene rundt, og avspilling av den aktuelle musikken, sier Skjeklesæther.

Den første plata som legges under lupa, er det som av mange oppfattes som det første albumet i æraen som ofte beskrives som «Halden-rocken», The Young Lords eneste albumutgivelse, Same Shit new Wrapping.

Det er plata som gjorde Henning Kvitnes kjent for musikknorge for første gang. Men det blir ikke Haldens største musikkprofil som kommer til premieren på «Platepraten».

– Det er The Young Lords bassist, Pål Asheim, og platas produsent, Per Sveinson, som vil sitte i panelet sammen med meg, sier Skjeklesæther.

Kommer på vinyl

Den første «Platepraten» faller også sammen med at plateselskapet Universal slipper et begrenset opplag av både Same Shit new Wrapping, og oppfølgeren fra Kvitnes andre band, Saturday Cowboys, titulert We like to watch, på vinyl. Begge har vært ute av produksjon på vinyl i rundt tretti år.

Arrangementet finner sted på Bryggerhuset søndag kveld

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags