Petter Northug: – Jeg har hørt om dette skitalentet fra Halden

PETTER MØTTE PETTER: Den nybakte juniornorgesmesteren Petter Stokkeland fikk noen ord med forbildet, skikongen Petter Northug.

PETTER MØTTE PETTER: Den nybakte juniornorgesmesteren Petter Stokkeland fikk noen ord med forbildet, skikongen Petter Northug.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skikongen Petter møtte en mulig arvtaker og navnebror fra Halden denne uka.

DEL

– Resultatene kommer aldri av seg selv. Sett alltid nye mål, for å holde motivasjonen oppe.

Skikongen Petter Northug tok navnebror Petter Stokkeland i hånda og gratulerte ham med gullet i junior-NM, på 10 km klassisk sist helg.

Viser styrke

– Det viser styrke når en unggutt tør å stake seg gjennom en 10 km. Og ja, jeg har hørt om dette skitalentet fra Halden, fortalte Northug.

– Men nå er det viktig å fortsette med et målrettet treningsarbeid. Vær dedikert i alt du gjør, og ha alltid et nytt mål å jobbe mot. Det er viktig for å holde motivasjonen oppe. Det har jeg god erfaring med, smilte Petter Northug.

Ble klart sist

Som på ingen måte imponerte i Kulåssprinten onsdag kveld, og havnet sist av alle i prologen. Og ble klart sist i sin kvartfinale.

Northug kom til Sarpsborg omtrent rett fra skitouren i Canada, og sa til rennspeaker Kjell Erik Kristiansen, at han stilte til start med 40 i feber.

– He, he. Det var vel å ta i, men jeg er dyktig sliten, og tok dette fine arrangementet som en mulighet til å hilse på publikum, gliste en sporty Northug.

Med rumpetaske

Petter Northug «ruslet» rundt løypa i Kulåsparken med drikkeflaske i rumpetaska.

– Hadde nok passet best i feltet med Oddvar Brå og Thomas Wassberg i dag, mente Northug, før han ønsket Petter Stokkeland lykke til videre.

Stokkeland syntes det var fint å få hilse på forbildet Northug, etter et sprintrenn der han ikke var helt fornøyd.

– Prologen var ok, og jeg fikk en god start i kvartfinalen, men valgte et spor der jeg fikk noen drøye yttersvinger. Og det var nok til å tape den distansen som skilte fra en plass i semifinalen. Men det ble i alle fall en grei sprintøkt, mente Stokkeland.

SVENDSBY SLO NORTHUG: Petter Northug (tv) måtte se seg slått av TFL-løper Marius Svendsby i kvartfinalen.

SVENDSBY SLO NORTHUG: Petter Northug (tv) måtte se seg slått av TFL-løper Marius Svendsby i kvartfinalen.

Normal uke

– Jeg tror nok helårsanlegget på Erte har hjulpet meg godt på veien til å bli en så bra staker, med mange gode rulleskiøkter, innrømmetunggutten.

Som trives godt i nye omgivelser på skigymnaset på Lillehammer.

– Det er liksom ikke hver dag en 16-åring flytter hjemmefra, men jeg synes jeg har taklet den omstillingen bra.

– Og kvalitetstreningen på skolen har vært veldig bra. Noe NM-gullet viser. Selv om jeg alltid har lyst til å trene mer enn treneren sier, mente Petter.

– Og så vil jeg benytte anledning til å takke alle som har støttet meg på veien. Og håper å gi enda mer tilbake, avsluttet Petter Stokkeland.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags