Gå til sidens hovedinnhold

Norgesmestere i presisjonskjøring med traktor

Artikkelen er over 3 år gammel

Petter Mjølnerød fra Halden, Maren-Helene Rud fra Trøgstad og Martin Huuse fra Askim vant lørdag NM i presisjonskjøring med traktor.

Laget fra Østfold Bygdeungdomslag konkurrerte i seniorklassen, og vant NM som ble arrangert i Sarpsborg under landsstevne i Norges Bygdeungdomslag lørdag, skriver Norges Bygdeungdomslag i en pressemelding.

– Utrolig kult

– Det var utrolig kult og ekstra deilig å slå Vestfold, forteller trioen. Mens østfoldlaget stakk av med seieren, kunne rivalen Vestfold Bygdeungdomslag smykke seg med en andre plass. Vinnerne har alle kjørt en del traktor og har bakgrunn fra gård. De har deltatt tidligere på tevlingen, men aldri vunnet som lag.

Presisjonskjøring av traktor består av ulike oppgaver der man skal håndtere traktor og tilhørende redskaper med størst mulig nøyaktighet og presisjon i løpet av kortest mulig tid. Tevlingen gjennomføres som lagstafett. Alle fylkeslag i Norges Bygdeungdomslag, 12 til sammen, stilte med deltakere i både junior- og seniorklassen. I seniorklassen konkurrerer unge voksne fra 22 år og oppover.

Festivalstemning

Bygdefestivalen er også en arena for fest og moro, politiske diskusjoner, konsertopplevelser og sosialt samvær. Her bor ungdommer fra hele landet i campingvogner i fem dager.

Over 1.800 ungdommer er kommet til Landsstevnet. Bygdefestivalen blir arrangert hvert år for medlemmer av Norges Bygdeungdomslag – en organisasjon med nærmere 7.500 medlemmer som jobber for levende bygder, blant annet gjennom politisk påvirkning og sosiale – og kulturelle aktiviteter.

Kommentarer til denne saken