– Det har gått veldig bra. Det var knapt en ledig stol under boklanseringen søndag 5. november på Rød Herregård, sier haldenseren som skriver barnekrimbøker under psevdonymet Petrus Jensen.

Tidligere i sommer fortalte Halden Arbeiderblad om at han ga opp forlaget han samarbeidet med etter å ha fått 28.000 kroner i lønn for ett års arbeid.

Nå er han ute med sin tredje roman i barnekrimserien «Lissi, Luta og Fyrstikken» som i forbindelse med det nye forlaget er omdøpt til «De Tre Lykter».

Stor Norges-turné

For noen dager siden startet forfatteren på en stor Norges-turné der han skal besøke en rekke bokhandlere for å selge inn barnebokserien sin.

– Jeg opplever at mottakelsen har vært veldig bra. Det er en del som kjenner meg igjen fra tidligere og med tre bøker føler jeg at jeg har litt mer å slå i bordet med nå. Det har vært godt med bestillinger så langt, sier Petter A. Jensen til HA.

– Du føler at du blir tatt seriøst uten å ha et eksternt forlag i ryggen?

– Ja, jeg gjør det, sier Jensen.

– Takknemlig og begeistret

Under lanseringen på Rød Herregård opptrådte også artister som Ole Petter Buckholm, Eva Denis, Reidar Abelsen og Asle Magnussen inni mellom sekvenser der Jensen leste fra sine barnekrimbøker.

Forfatteren selv er over seg av begeistring for stemningen på lanseringsfesten og tilbakemeldingene etterpå.

– Jeg føler meg så takknemlig og begeistret. Jeg blir helt varm i hjertet. Hvis Baryton Bokforlag og De Tre Lykter-bøkene kan bidra til mer leselyst hos mange norske barn, og alle de positive ringvirkningene det fører med seg, så blir jeg om mulig enda gladere, sier Petter A. Jensen.

Fakta om Petter A. Jensen

Petter A. Jensen er journalist og har blant annet vært featurereporter i bladet Familien. Han har jobbet med tekst og tekstformidling store deler av livet sitt.

Forfatteren er født i Halden i 1957, men vokste opp en rekke, andre forskjellige steder i Norge fordi faren skiftet jobb flere ganger. Men bodde på Kornsjø på hele 80-tallet, før han i 2010 kom tilbake til Halden etter en del år i Sverige.

Har hele livet hatt en drøm om å bli forfatter, men forfatterdebuten kom først i 2013.

Dektektivserien «De tre lykter» er sterkt inspirert fra Kornsjø- og Bokerødområdet.