Norgesmester for femte gang!

Peter Lorentzen feiret NM-gullet sammen med sønnen Samuel. Foto: Maren SO Lorentzen

Peter Lorentzen feiret NM-gullet sammen med sønnen Samuel. Foto: Maren SO Lorentzen

Artikkelen er over 5 år gammel

- En vanvittig lettelse, jublet Peter Lorentzen, som scoret 2-0-målet da Stavanger sikret NM-gullet.

DEL

For i den sjuende og avgjørende NM-finalen lørdag kveld, vant Stavanger Oilers 4-2 over Storhamar i en fullsatt DNB Arena.

- Vanvittig lettelse

- En vanvittig lettelse. Vi har spilt med press fra kamp én. Alle har forventet at vi skal vinne. Deilig å kunne innfri, sier Lorentzen.

- Hvordan vil du rangere dette gullet opp mot dine fire andre?

- Det er vanskelig, for hvert NM-gull har sin historie. Sin sjarm. Fra da vi vant som underdogs første gang, til vi nå vinner som storfavoritter etter en liten klassiker av en finaleserie mot Storhamar, sier Lorentzen.

Tallet er 5

Lorentzen fra Øberg scoret 2-0-målet i første periode. En vakker en hånds styring på en nydelig pasning fra Kristian Forsberg.

Scoringen var haldenserens femte (!) i denne finaleserien.

Et tall som passet bra på Oilers' jubelkveld, siden Lorentzen også tok sitt femte (!) NM-gull. Og det på seks sesonger i Stavanger...

- Det har vippet litt min vei i denne serien. Det viktigste er at vi klarte det, og vant mot et Storhamar som har fightet ekstremt bra, men klart det også er gøy å bidra med noen scoringer.

Klart for gullfest

Stavanger ledet 3-0, men Storhamar reduserte to ganger og jaktet utligning. I stedet scoret Tommy Kristiansen til 4-2 i tomt bur.

Dermed er Stavanger Oilers norgesmester i ishockey.

Peter Lorentzen, som har spilt for blant annet Comet og Rögle, spilte en ny god kamp, og gjør seg klar for en ny gullfest i oljebyen.

- Det blir nok litt kjør og fest utover, men for å være helt ærlig: Nå er jeg så ekstremt sliten at jeg ikke helt hva jeg orker...

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags