(Nettavisen) OSLO LUFTHAVN/GARDERMOEN (Nettavisen): Oslo lufthavn forventer 94.000 reisende fredag, men fredag morgen har det gått relativt problemfritt for seg.

Les også: 94.000 reisende skal hit i dag: –⁠ Forventer det topper seg utover ettermiddagen

Se Halden-bosatte Per Sandberg fyre løs i videoen under:

Samtidig har det vært meldt om problemer på større, europeiske flyplasser, og neste uke kan det bli SAS-streik. Flyteknikerne har streiket i snart en uke – det får tidligere Frp-stortingsrepresentant Per Sandberg til å reagere:

– Det er kaos på mange flyplasser nede i Europa. Det er forsinkelser og fly settes på bakken, men det verste av alt er at det er så umusikalsk, det at både teknikere og piloter truer med streik oppi dette, sier Sandberg.

Nettavisen møter ham i avreisehallen på Gardermoen fredag, rett før han skal på fly til Malaga på ferie. Selv har han fått kjenne på flykaoset gjennom å nettopp ha fått ombooket fly. Sønnen, som han skal på ferie sammen med, må på en melkerute gjennom Europa for å komme til feriedestinasjonen.

Sandberg har fulgt med på streiken i nyhetene i det siste, og hans standpunkt er tydelig:

– Det er rett og slett kvalmt. Vi har vært gjennom en pandemi, folk sliter med økonomien, alle har lengtet etter en ferie for å slappe av litt, også kommer disse arbeidsfolkene og setter en stopper for det. Det er så umusikalsk at jeg finner ikke ord for det, sier Sandberg til Nettavisen.

– Samtidig så er det jo en rettighet og et grep man har i en konflikt når det er lønnsforhandlinger. Har du ingen forståelse for det?

– Nei, disse har jeg ikke forståelse for i det hele tatt. Streik er et våpen på vei ut. Man har ikke virkelighetsforståelse i det hele tatt. Hvis det er riktig at de krever 60 kroner i timen i økte lønnsforhøyelser, så er det så langt ut på viddene som det går an. Det er ikke på sin plass i det hele tatt, i den situasjonen vi er i, sier Sandberg, og sikter til inflasjon og renteøkning.

– Alt øker for folk flest, også kommer disse og ødelegger i tillegg? Jeg fatter og begriper det ikke, sier Sandberg.

Han kjøper heller ikke argumentet med at flyteknikerne sliter med rekrutteringen, og derfor ønsker høyere lønn.

– Alle sliter med rekruttering! sier Sandberg oppgitt, som forteller at han selv skal åpne en ny bar, men sliter med å finne folk som kan jobbe der.

Om timingen på streiken, utdyper Sandberg:

– Streik som kampvåpen er jo midt i blinken nå, når folk skal ut og reise. Dagen i dag er kanskje den største reisedagen i hele året, og det å velge seg ut dette tidspunktet, det forstår jeg, men det å utnytte makten og monopolet sitt på en sånn måte … jeg er rimelig sikker på at flyteknikerne og deres fagbevegelse bommer fundamentalt her, i forhold til å få sympati på noen slags måte. De får de motsatte, sier Sandberg.

– Har du en beskjed til de?

– Kom dere på jobb, fortest mulig, avslutter Sandberg.