– Et minne vi aldri vil glemme!

Comet har sikret opprykket til eliteserien og jubler foran 400 tilreisende haldensere som fylte Lørenhallen til randen. Alle arkivfoto: Anders Johansson

Comet har sikret opprykket til eliteserien og jubler foran 400 tilreisende haldensere som fylte Lørenhallen til randen. Alle arkivfoto: Anders Johansson

Artikkelen er over 5 år gammel

Noen dager før kvalspillet starter, har HA mimret med Comet-heltene fra opprykket i 2004.

DEL

– Siste matchen mot Hasle... Vi lå under 2-3, og måtte vinne. Så scoret Samuli tre mål, og vi klarte det. Det et minne jeg aldri kommer til å glemme! Og for en fest det var etterpå, mimrer Stefan Hedlund.

– Én gang i karrieren

Ute på isen, etter kampen, danset Comet sin seiersdans. Champagnen fløt. Jubelen var ellevill. Og på tribunen i knøttlille Lørenhallen gikk 400 haldensere fullstendig bananas.

– Det var helt vilt! Vi hadde et fantastisk lag, med like fantastisk støtte fra publikum. Selv var jeg så heldig å spille i en førstefemmer der alle visste hva den andre tenkte og gjorde. Alltid. Sånt får man bare oppleve én gang i løpet av karrieren, sier Samuli Mykkänen.

– Har du blitt beskjeden på eldre dager? For du hadde en helt grei sesong selv også...

– Det vet jo hele Halden allerede, så det trenger jeg jo ikke gjenta, haha, ler Mykkänen.

Det meste klaffet

Han scoret ufattelige 60 mål i 1. divisjon, og deretter sju mål på seks kvalifiseringskamper.

– Jeg spilte min beste hockey i karrieren, ingen tvil om det.

Tilbake i 2004 hadde Comet vunnet 1. divisjon i suveren stil.

Likevel var de grønne underdogs i kvalserien, men innledet kvalet med å sjokkvinne i Kristins Hall. Stein-Tommy Ludvigsen ble matchvinner da Lillehammer ble slått 4-3. En sensasjon!

Hedlund, som i dag bor i Piteå og er trener for U20-laget til Luleå Hockey, hadde intet mindre enn 64 målgivende pasninger i sesongen 2003/04.

Etter opprykkskampen i Lørenhallen ble Comet-spillerne mottatt som helter. Festen som fulgte var ellevill, og et evig bevis på at de grønne hadde skrevet lokal idrettshistorie denne marskvelden for 11 år siden.

Husker gleden

Lars Bøckmann, visekaptein på opprykkslaget husker gleden og de elleville jubelscenene.

– Mange tilreisende lagde fantastisk stemning på tribunen i Lørenhallen. Det var ren lykke da vi klarte det. Også på puben senere på kvelden...

Heier på de grønne

Nå skal Comet ut i kvalik igjen. Det er rom for flere helter.

– Men er Comet gode nok?

– Jeg følger jo med så mye jeg kan, mest gjennom HA, og håper at Comet kan klare det. Sjansen er der, men man må både ha flaks og prestere på topp for å slå ut elitelagene, sier Hedlund.

Enkelt råd: - Nyt!

Mykkänen, som i dag bor i Helsinki og jobber med mote globalt, håper også. Men sier: – Er Comet og Halden klare for et opprykk? Jeg vet ikke, men bare spør, sier Mykkänen.

– Jeg håper på Comet, men er redd elitelagene har litt for høyt tempo, sier Bøckmann.

Rådet fra heltene i 2004 til årets lag før kvalspillet er ganske unisont:

– Nyt! Det er elitelagene som har presset, og dere alt å vinne!

Slik husker heltene opprykket

HA har snakket med en rekke av Comet-spillerne fra 2004.

Her er et lite utdrag av hva de grønne heltene husker fra opprykkssesongen, og hvilke tanker de gjør seg om årets lag:

Mattias Johnson (forward):

– Jeg leser HA daglig, og følger med på Comet. Bunnlagene i eliten virker svake, så jeg håper Comet klarer det, sier Johnson, som er legestudent og bor i Odense, Danmark.

– Beste opprykksminne?
– Det var en utrolig tid, men den siste kampen – og festen!

Henrik Holmwall (back og kaptein i 2004):

– Jeg husker bortekampen mot Lillehammer, og selvsagt hjemkomsten vi fikk i Halden etter siste kamp, sier han.
Holmwall bor i Strömstad, men jobber i Halden.
– Jeg følger Comet kun gjennom HA, men i et kval er alt mulig!

Thomas Engebretsen (forward):

- Mange gode minner fra opprykket. Det beste må være opphentingen vi gjorde mot H/L i Lørenhallen, siste avgjørende kamp. Med alle de tilreisende supporterne på tribunen. Og for å være litt ego, må jeg også nevne avgjørende straffen mot M/S.

Engebretsen jobber og bor fortsatt i Halden, med kone og to barn. Han sitter også i Comet-styret og trener U7-laget i klubben.

- Det blir spennende med kval. Nå får plutselig elitelagene press på seg,mens Comet kan slippe ned skuldrene og nyte øyeblikkene.

Anders Vik Minge (back):

– Mottakelsen og hyllesten vi fikk, det var stort. Tenk at det er 11 år siden! Følelsen av å spille Comet opp i eliten sitter godt i minnet.

Han bor og jobber i Sarpsborg, og følger fortsatt med.

– Jeg tror Comet skal slite, men håper de klarer det. Er misunnelig på gutta og den deilige utfordringen de får!

Pål Einar Andersen (forward):

– M/S blir nok for sterke, men de andre lagene bør det være muligheter mot. Jeg tror faktisk Comet kan overraske i kvalet.

– Hva husker du best fra opprykket i mars 2004?

– Folkemengden som ventet på oss i byen da vi kom hjem fra Lørenhallen. Et minne for livet!

Kim Dahl-Nielsen (keeper):

- Jeg husker best bortekampen mot M/S. Den avgjorde kvalet! For en kamp det var... Hele kvalserien er et fantastisk minne, og vi opplevde at «hele byen» heiet på oss. Stemningen var magisk.

– Hva med årets kval?

– M/S blir for sterke, men Comet på sitt beste er bra! I et kval må de prestere på topp i samtlige kamper. Klarer de der, er det muligheter.

Johan Hedman (back):

– Jeg har mange venner i Halden, og skal få lagt inn et besøk nå under kvalserien. For disse kampene vil jeg gjerne se, sier Hedman.

– Beste opprykksminne?

– Hele sesongen var jo grymt bra, men interessen fra folk i byen er det som sitter i. Det var fantastisk å se så mange på bortekampene våre.

Johan Hedman, viktig back på opprykkslaget i '04, bor i dag i Mörrum og er hovedtrener for Osby IK i svensk 2. divisjon.

Sören Petersson (keeper):

– Det som sitter igjen aller best er all gleden. Kampene, spenningen og jubelen. Det var en herlig tid.

Søren Petersson bor fortsatt i Halden. Og selv om han ikke følger veldig nøye med lenger, ser han ikke bort fra et besøk nå.

– Jeg har lyst til å se en kamp i kvalet. Et kvalspill er uforutsigbart.

Tobias Jensen (back):

- Den første kampen mot Lillehammer var nøkkelen til opprykket. Jeg husker treneren deres uttalte at de skulle feie over oss enkelt. Det tente oss skikkelig, og at vi kunne dra derfra med seier var ekstremt viktig.

Jensen jobber i dag som maler hjemme i Sundsvall. Han husker sesongene i Comet som magiske minner, og følger fortsatt med.

- Jeg leser HA på nett, og håper på opprykk. Byen fortjener et elitelag!

Anders Lunke (back):

– Det sterkeste minnet er fra bortekampen mot M/S. Etter min mening gjorde Ulf (Ellingsen) alt rett med Comet i den kampen. Han fikk alle, og da mener jeg alle, til å blø for drakta.

Mannen med sin egen fanklubb flyttet tilbake til Halden for tre år siden, og jobber i Santander Consumers Bank.

– Jeg husker også den gigantiske champisflaska til Siwert, som Minge, Omar, Kim og jeg delte i midtsirkelen til banemannens enorme irritasjon... Dansen til Erik Johansson i garderoben husker jeg også godt!

Per Marius Thorbjørnsen (forward):

– Det beste minnet? Det må være da Thomas Engebretsen satte inn 4-3-målet mot Hasle/Løren. Da skjønte jeg at vi ville klare det. Det var mer lettelse enn glede akkurat da. Det var en flott sesong, med en sterk spillergruppe og en god trener.

- I år tror jeg nok at elitelagene blir for sterke, men jeg håper og tror at Comet seg tilbake til eliten om noen år. Jeg har fortsatt Comet-hjerte.

Per-Marius Thorbjørnsen jobber i dag som politiførstebetjent i Sarpsborg.

Ulf Ellingsen (hovedtrener):

– Hva jeg husker best? Det må være bortekampen mot M/S, som etter min mening avgjorde hele kvalserien. Vi vant etter «sudden», men var en redning på målstreken unna å tape. I stedet for baklengsmål traff pucken skøyta til Anders Lunke, og spratt ut. Det var små marginer...

– Jeg hadde en unik gruppe spillere, med personligheter som utfylte hverandre. Mange smarte hockeyhoder, sier han.

– Vi var kvalklare tidlig, og økte intensiteten på trening. For å være best mulig forberedt. At vi tapte de to siste kampene var derfor en helt kalkulert risiko. Det viste seg jo å slå ganske positivt ut...

Ellingsen er i dag kommunalsjef i Halden kommune.

Dette var spillerne på opprykkslaget i 2004:

Keepere:
Sören Petersson, Kim Dahl-Nielsen, Christer Jensen:
Backer:
Lars Bøckmann, Tobias Jensen, Anders Lunke, Johan Hedman, Anders Vik Minge, Erik Johansson, Henrik Holmwall, Patrik Pettersson, Lars Omar Lund.
Forwards:
Stefan Hedlund, Pål Einar Andersen, Samuli Mykkänen, Per Marius Thorbjørnsen, Stein-Tommy Ludvigsen, Thomas Engebretsen, Martin Pettersson, Manne Pettersson, Mattias Johnson, Øyvind Andreassen, Grunde Varting, Espen Kildebo Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags