Penisforlenger eller patetisk?

REAGERER PÅ STØY: – Jeg har ingen problemer med at mennesker har andre interesser og smak enn meg selv, men når det blir uutholdelig å oppholde seg i deler av sentrum halve året, er det ikke greit lengre, skriver Eddie Olsen om det årlige inntoget av amcars og motorsykler om våren.

REAGERER PÅ STØY: – Jeg har ingen problemer med at mennesker har andre interesser og smak enn meg selv, men når det blir uutholdelig å oppholde seg i deler av sentrum halve året, er det ikke greit lengre, skriver Eddie Olsen om det årlige inntoget av amcars og motorsykler om våren.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da jeg var en liten gutt, synes jeg det var tøft å feste en pappbit ved sykkelhjulet for å få motorlyd. På veggen hang bilder av Ferrari F40 og Porsche 959, av mange ansett som selve definisjonen av superbiler. Som medlem av proletariatet, har jeg ikke funnet råd til et slikt leketøy, men jeg har i det minste hatt et par entusiastbiler i garasjen.

40 år fram i tid og verden har gått videre. Selv tradisjonelle bilmerker som Mercedes og BMW konkurrerer om å lage de mest stillegående og miljøvennlige bilene.

Da blir det nærmest en absurd opplevelse å bevege seg i Halden sentrum en solfylt vårdag. Et støynivå uten like og en luftkvalitet på linje med Kairo. Gamle vrak med sørstatsflagg og godt eksponerte hårete rumpesprekker. Motorsykler cruiser rundt med eneste mål å bråke mest mulig.

Sommerværet har endelig inntatt landet. På søndag tok jeg med min 4 år gamle sønn og 11 år gamle datter en tur til byen. Først gikk vi til Busterudparken lekeplass. Da vi fikk lyst på en is, gikk vi til Joker for å mette behovet. På vei tilbake møter vi en motorsykkel som «dro på». Min sønn ble så plaget av bråket at han begynte å gråte. Dette resulterte i at jeg måtte bære han tilbake til bilen og kjøre hjem. Dette er ikke første gangen. Det har både skjedd med motorsykler og gamle amcars. Jeg har ingen problemer med at mennesker har andre interesser og smak enn meg selv, men når det blir uutholdelig å oppholde seg i deler av sentrum halve året, er det ikke greit lengre.

Til orientering gikk bondeknølene i sørstatene bort fra å hylle sørstatsflagget og den drittkulturen det representerer for mer enn 50 år siden. Under 70-tallets energikrise solgte amerikanerne vrakene dere nå kjører rundt i til fordel for stillegående og forbruksvennlige japanske biler. Drivhuseffekten har blant opplyste mennesker vært kjent siden 50-tallet.

Jeg anbefaler dere å selge bilvrakene og motorsyklene mens de fortsatt er noe verdt. Forbered dere på knallharde utslipps- og støykrav.

Oh Jesus! Er det MULIG å være så patetisk?

Jeg gleder meg til å gå gjennom Halden sentrum og høre fuglene kvitre.


Med en ikke så hjertelig hilsen

bilentusiast og naturelsker


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.