Bjørge: - Tror vi har gjort et scoop

TIL HALDEN: Australske Parkway Drive tar med seg tungrock til Tons of Rock i sommer.

TIL HALDEN: Australske Parkway Drive tar med seg tungrock til Tons of Rock i sommer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Festivalsjefen for Tons of Rock kan glede seg både over uventet pengestøtte og offentliggjøring av et nytt spennende band i dag.

DEL

I dag ble australske Parkway Drive klare for neste års Tons of Rock. Det er et band festivalsjef Svein Bjørge selv ikke en gang hadde hørt om tidligere i år.

- Men jeg tror vi rett og slett har gjort et scoop her. Parkway Drive er allerede massive i yngre miljøer selv om de var helt ukjente for en gammel mann som meg, sier han til HA.

Store innen metalcore

Han forteller at bandet tilhører sjangeren metalcore, som er en blanding av svensk death metal, tradisjonell heavy metal og hardcore metal.

- Parkway Drive headliner verdensturneer og tar de største festivalene som Bloodstock og Download med storm gang etter gang. Vi er veldig stolte av å kunne levere nok et så etterspurt og aktuelt band, sier Bjørge.

Får 100.000 i støtte

Han kan også glede seg over at Tons of Rock overraskende har havnet på lista over 111 norske festivaler som får pengestøtte fra Kulturrådet neste år.

Av det totalt 47,4 millionene som Kulturrådet deler ut, tilfaller 100.000 kroner hardrockfestivalen i Halden.

- Det var en bonus jeg ikke hadde regnet med. Kulturrådet pleier ikke å dele ut støtte til festivaler før de er inne i sitt tredje leveår, forteller Bjørge.

En oversikt over alle festivalene som får støtte, finner du her.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags