HA skrev tidligere i sommer om Berg Bondelag som har laget fotorammer hvor man kan ta bilder av norsk landbruk og natur. Nå er det Idd Bondelag sin tur ut til å lage rammer som turister og lokalbefolkning kan benytte seg av på tur gjennom bondelandskapet.

– Velkommen på landet

Rammene settes opp over hele Norge på steder hvor folk kan ta bilder og dele på sosiale medier merket med hash-taggen #Komhit

– Velkommen ut på landet i sommer! I sommer skal mange nordmenn feriere i Norge, og da kan man tenke over hvor verdifullt det er med gårder overalt. Gårder som produserer god og trygg mat i Norge selv nå når verden blir stengt ned på grunn av pandemien, skriver Asta Solberg i en pressemelding.

– Bønder som i tillegg til mat skaper et vakkert kulturlandskap og levende bygder over hele landet. Denne jobben tar vi på ramme alvor.

Over hele Norge

Alle lokale bondelag i hele Norge har blitt oppfordret til å lage rammer, velge ut lokasjon og plassere rammene i vakre landskap. Bondelaget ønsker å lage litt blest om kampanjen for å informere om hvor forbipasserende kan ta en stopp, gå inn bak rammen, ta et bilde og dele på sosiale medier.

Målet for kampanjen er også at det kan bidra til å bygge ytterligere allianser mellom bonden og forbrukeren. Oppfordringen fra bondelaget er å se hva vi har rundt oss, kanskje legge en sykkeltur eller å ta kveldsturen til et sted i det flotte jordbrukslandskapet som de fleste har i nær avstand.

– Det er så mange flotte motiv rundt i det fantastiske og varierte landet vårt, og nå har også Idd Bondelag snekret og malt rammer, og valgt landskap om blikkfang på Idd og i Enningdalen, skriver Asta Solberg.

Bøndene rammer inn landskapet: – Kanskje folk sender en positiv tanke til bonden