Gå til sidens hovedinnhold

Spiller inn «Dag 4» på Fosseløkka

Artikkelen er over 6 år gammel

Fjerde sesong av tv-serien «Dag» blir den beste noen gang. Det er regissør Øystein Karlsen sikker på.

– Skuespillerne kan rollene sine så godt. I tillegg til at karakterene har mye levd liv gjennom tre sesonger, så når vi har skrevet manuskriptet, har vi mye mer å spille på sesong for sesong. Det er hovedgrunnene til at jeg mener dette kommer til å bli den beste sesongen, sier Øystein Karlsen som selv er oppvokst i Tistedal. Akkurat som Frank Skovrand og Peter Clausen.

Kraftstasjonen fra 1907

Alle de tre haldenserne har en rolle under innspillingen av «Dag». Opptakene vi er med på, foregår inne i kraftstasjonen på Fosseløkka fra 1907. Tøffere, finere og bedre bevarte kulisser finner du ikke.

– Jeg mener at Halden er et fantastisk sted å spille inn film og TV-serier. Det er bare å se rundt seg. Alt fra Sørhalden, til landskapet langs Tista og kraftstasjonen her, for eksempel. Mulighetene er uendelige, sier Øystein Karlsen mens skuespillerne Tuva Novotny og Frank Skovrand gjør seg klare til å spille inn en dyster, rå og veldig morsom scene. Hva den handler om? Det får du ikke vite, men en av rekvisittene er en tommestokk. Scenen spilles inn i kontrollrommet.

– Tuva har dette som arbeidsplass i serien, forklarer Karlsen som er i dag 46 av opptakene. Neste uke skal de til Shetland.

– Om så bare for å se Atle Antonsen i kilt. Han har faktisk ualminnelig vakre ben. Å se ham i kilt er noe alle burde gjøre før de dør, sier Øystein Karlsen med sedvanlig snert og glimt i øyet.

På kino?

– Kan hende kan vi vise alle episodene etter hverandre på samme dag på Aladdin kino før TV-premieren? En slags fem timers maraton med pause imellom og en del av oss til stede? Se på det som en stående invitasjon til Aladdin, sier regissøren.
 

Oppvokst her

Lydmann Peter Clausen driver firmaet Megafon. Det er de som har ansvaret for alt lydopptak til serien.

– I utgangspunktet jobber jeg mest med etterarbeid etter at opptakene er gjort, men denne uka vikarierer jeg for en av kollegene mine. Og da passer det jo bra at opptakene foregår her på Fosseløkka, i og med at jeg er oppvokst 200 meter oppe i gata. Foreldrene mine bor her fortsatt, så dette er kjente trakter. Likevel er det første gang jeg er inne i kraftverket, sier Peter Clausen.

Halden-skuespiller Frank Skovrand har vært med i mange DAG-episoder. – Det er et veldig bra manus. Årets sesong blir veldig bra, lover Skovrand.


Fakta om «Dag»:

* Skrevet av Øystein Karlsen og Kristopher Schau.
* Kåret til 2000-tallets beste serie av NRK P3 i 2014.
* Den dramaserien noensinne som har vunnet flest gullruter, med 26 nominasjoner og 11 priser totalt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.