Gå til sidens hovedinnhold

- Det føles både vemodig og fint

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld vises den aller siste episoden av en av tidenes største, norske dramasuksesser på TV 2. Haldenseren bak «Dag» har blandede følelser.

– Det føles både litt vemodig og litt fint på en gang. Det er jo en verden vi har levd med i fem år dette her, og karakterene har på en måte fått sitt eget liv, sier produsent, manusforfatter og haldenser Øystein Karlsen.

11 gullruter og strålende kritikker

På TV 2 i kveld sendes den 39. og siste episoden av «Dag». En serie som har vunnet 11 Gullruter, blitt solgt til en rekke andre land og har mottatt strålende kritikker.

– Hvorfor slutter det her, Karlsen?

– Det er jo i stor grad en kjærlighetshistorie mellom Dag (Atle Antonsen) og Eva (Tuva Novotny) som er motoren i historien. Og det er grenser for hvor lenge de kan ha problemer med å sameksistere. Så vi har vært livredde for å på en måte ende opp med å ha snudd bunken. Det ville være synd å lage en historie bare for å gjøre det, snarere enn en som har en naturlig fremdrift, sier produsenten.

Han stenger likevel ikke helt døren for et mulig gjensyn om noen år.

– Vi får se om det blir som med den britiske serien Blackadder, at vi kommer tilbake igjen 10 år senere, sier Karlsen og ler.

Jobber med filmmanus

– Hvor går veien videre nå uten Dag?

– Vi er jo omtrent nettopp ferdige med å klippe denne sesongen. Og vi har fem andre serier ute hos forskjellige kanaler, så får vi se. Jeg sitter og skriver på et svensk og et norsk filmmanus og har blitt spurt om noen regijobber. Det blir det som høres mest gøy ut og som lander økonomisk først, sier Karlsen.

Vil fortsatt la seg inspirere av Halden

De fleste karakterene og mange av hendelsene i Dag er kraftig inspirert fra personer og hendelser fra Halden. Akkurat som i filmen «Fuck up» Karlsen ga ut for tre år siden. Karlsens oppvekst og liv i Halden vil fortsatt prege det meste av det han gjør.

– Alle prosjekter vi lager er inspirert av Halden, sier Karlsen.

Episoden som vises på TV 2 i kveld er en 40 minutter lang spesialepisode.

– Det blir litt vemodig å si farvell til karakterene, innrømmer Karlsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.