(Fredriksstad Blad)

Lørdag 9. februar arrangeres det noe helt nytt i Fredrikstad med turneringen «Fifa4real» i Kongstenhallen. Østfold Bedriftsidrettskrets står bak initiativet og fortelle om stor oppslutning.

– Vi har nå passert 30 påmeldte lag. Påmeldingsfristen har nå egentlig gått ut, men dersom enda flere vil være med, kan de kontakte oss så skal vi se om det er mulig å få til, sier daglig leder i bedriftsidretten Østfold, Stian Olbergsveen.

«Fifa4real» er en kombinasjon av det svært populære spillet FIFA (fotballspill), og ekte fotball. I tillegg til å spille på Playstation, skal det nemlig gjennomføres ekte straffespark. Lagene må altså kunne beherske begge deler.

Miksen

– Vår jobb er å aktivisere den voksne befolkningen i Østfold, og da må vi stadig vekk utvikle våre tilbud så det passer til samfunnet i dag. Og med «Fifa4real» har vi truffet meget godt med tanke på unge voksne. Vi ser at dette arrangementet har skapt et stort engasjement, og det er mange som ønsker å delta, sier Olbergsveen.

– Uansett forkunnskaper så blir nok dette en veldig morsom opplevelse. Skulle man være uheldig å tape de fleste kampene i FIFA, så har man muligheten til å rette opp resultatene i straffesparkkonkurransen. Alle lag skal gjennomføre like mange kamper i FIFA, og i en ekte straffesparkkonkurranse. Lagene må derfor belage seg på å ta egne straffer og stå i mål, forklarer Olbergsveen.

Et av lagene som er klare er Løpeknappene. Kapteinen i laget, Jonas Jacobs Tonset, likte lagkonkurranse-aspektet.

– Vi har begynt å trene sammen som lag, for dette er noe vi vanligvis ikke gjør. Tipset til andre lage som skal delta er å gjøre det samme. Det er stor forskjell å spille FIFA helt alene, kontra å spille med en venn på samme lag, og det kan bli mye frustrasjon når samspillet ikke sitter som ønskelig, sier Tonset.

Er Napoli

Guttene på laget elsker også å spille fotball, og har vært aktive i breddefotballen. Alle som melder seg på må også velge seg ut et lag de skal representere eller være. De aller fleste lagene har valgt de største og mest kjente lagene som Juventus med Ronaldo i spissen, og PSG hvor man kan styre fotballspilleren Neymar. Løveknappene har valgt en litt annen tilnærming og gikk for Napoli.

– De passer best til vår stil, som er litt defensiv. Vi gleder oss og tror dette blir veldig gøy, sier han.

I tillegg til premier til det beste laget, trekkes det ut en fotballtur til en verdi av 32.000 kroner til et tilfeldig lag.