I HAs oversikt over utleielokaler i Halden, kom det fram at Gildehallen var det dyreste stedet i distriktet.

Leier ut til alle

6500 kroner koster det å leie hallen til et endagsselskap, men med de helt spesielle omgivelsene, en oppusset og flott gildehall og fasiliteter i særklasse er det ikke rart folk bruker litt ekstra på merkedagen sin på Østgaard.

- Opprinnelig var det ikke meningen at vi skulle leie ut, men etterspørselen økte etterhvert som folk hadde vært her, sier Nina Garder.

Sammen med mannen Lars leier de nå ut Gildehallen og alle fasiliteter på den ærverdige gården til alle som ønsker det. Bortsett fra til rene ungdomsfester.

- Vi har brukt mye penger på å fikse opp her, og det er veldig gøy at folk ønsker å benytte det. På hverdagene er det mye firmatilstelninger, men vi merker økt etterspørsel også for privatpersoner i helgene, sier Garder.

Lang ventetid

Hvis du skal gifte deg og være sikker på å få Gildehallen bør du være tidlig ute.

- Det varierer jo veldig, men for å være sikker på å få rett helg snakker vi to år, sier Garder.

Selve Gildehallen ble bygget av slaver og fanger fra festningen på 1600-tallet, og ble i mange år brukt som møkkakjeller. I 2006 gjorde familien Garder en større oppussing.

- Det har vært et stort prosjekt og vi visste at det kom til å ta noen år å bli ferdige. Men nå er vi veldig fornøyde med hvordan det har blitt, sier Nina Garder.