Gå til sidens hovedinnhold

Sandsmark på kampplass

Artikkelen er over 6 år gammel

Geir Helge Sandsmark ble lørdag nominert på andreplass på Venstres liste til fylkestinget.

- Det er vår kampplass, så det blir spennende, sier Sandsmark til HA.

Venstre har i dag en representant i fylkestinget, men Sandsmark har stor tro på at de skal klare å få inn to til høsten.

Trenger tusen nye stemmer

- Det er absolutt mulig. Vi må bare ha i underkant av tusen flere stemmer enn ved forrige valg. Vi har hatt en økning ved de siste valgene og klarer vi å holde på den vil det i seg selv være en god hjelp, kommenterer han.

På spørsmål om hva som skal til for å oppnå de tusen ekstra stemmene svarer han:

Liberal røst

- Vi må være tydelige på vår rolle som en liberal røst i Østfold. Og så må vi synliggjøre oss på våre viktigste saker, som er grønn næringsutvikling og miljø. Mens dette intervjuet gjøres ser jeg på skiskyting og jeg vil si at vi er i en god posisjon på vei inn mot siste skyting, smiler han.

Han mener grønn næringsutvikling er svært viktig for framtida, og trekker fram klima, miljø og næring som de sakene han vil engasjere seg mest i.

Senior

De fire øverste kandidatene vil danne et team.

- Vår førstekandidat, Amelia Aune, er mest opptatt av skolepolitikk, så vi kommer til å utfylle hverandre på en god måte, tror han.

Amelia Aune er en svært ung førstekandidat, født i så sent som i 1996.

- Jeg blir nok en slags senior og rådgiver i teamet. Det er en rolle jeg liker veldig godt. Det er gøy å være med på å løfte fram andre, sier Sandsmark.

Fortsetter i kommunen

Andreplassen på fylkestingslista betyr ikke at han gir seg i kommunepolitikken i Halden.

- Jeg kommer nok også til å få en høy plassering på lista til kommunevalget. Det er ikke noe problem å kombinere, fastslår han.

Flere lokale

På de fire øverste plassene på venstres liste står:

Amelia Aune (Fredrikstad), Geir Helge Sandsmark (Halden), Sindre Westerlund Mork (Moss) og Maren Hersleth Holsen (Eidsberg).

Andre lokale på lista er:

8. Solveig Toft (Aremark), 12. Joakim Karlsen (Halden), 25. Inger Olsen (Halden) og  31. Per Magnus Finnanger Sndsmark (Halden).

Kommentarer til denne saken