Onsdagens innspilling av Allsang på Grensen var årets mest besøkte med 200 publikummere, men også mest besøkte på scenen.

– På de 14 årene vi har spilt inn Allsang på Grensen har det aldri vært så mange artister som i dag, sier programleder Katrine Moholt.

Det var 15 artister som besøkte Halden onsdag kveld. Det var: Helene Bøksle, Adam Gryting, Heine Totland og Thomas Brøndbo, Linni Meister og Carina Dahl, Festgjengen, Jørn Hoel, Arne Hurlen, Kuselofte, Trine Rein, Rune Rudberg, Lars Blokkhus og Dag Ingebrigtsen.

I tillegg markerte Allsang på Grensen at det var tiende gangen D. D. E spilte på Fredriksten festning, og artistene covret hver sin D. D. E-låt.

Bildeserie

Se bilder fra Allsang på Grensen

Fikk hjelp til sommerjobb

Før innspillingen starter møter vi haldenserne Osman og Nur Ahmed (17) som har fått sommerjobb på Allsang på Grensen i år. De engasjerte seg hos frivilligsentralen og ble kjent med hverandre der under leksehjelp og andre aktiviteter. Nå har begge to fått seg sommerjobb som kameraassistenter på Allsang på Grensen.

– Vi hadde ingenting å gjøre nå når sommeren nærmet seg, så vi spurte Wenche Erichsen på frivilligsentralen om hun kunne hjelpe oss å komme i kontakt med noen som kunne gi oss sommerjobb. Også havnet vi her, sier Nur.

Han kom til Norge fra Somalia for fem år siden, og har bodd i Hammerfest og Halden, men bor i dag i Ski. Han sier at han ofte er innom frivilligsentralen og er i Halden. Dette er hans andre år som kameraassistent på Allsang på Grensen. Jobben går ut på å passe på at den som filmer ikke snubler eller går i ledningene til kameraene.

– Det er jo en viktig jobb. Og det er veldig spennende å se produksjonen bak et så stort show. I tillegg møter vi mange mennesker og skaper nettverk. Her får vi vise hva vi er gode for, sier Nur.

Vil etablere seg i Halden

Osman Ahmed kom rett til Halden da han flyttet fra Somalia for tre år siden og sier han stortrives etter de tre årene han har bodd her. Dette er hans første år med sommerjobb.

– Jeg lærer utrolig mye her, og det er en spennende jobb, sier han.

Han er mye på frivilligsentralen for å bli kjent med flere og lære seg norsk. Han studerer helse og oppvekst på Halden videregående skole og har ambisjoner om å jobbe med barn og ungdom, og skal ut i lærlingtid neste år.

– Jeg har blitt veldig glad i Halden og jeg vil etablere meg her og bo her hele livet, sier han.