– Oslo kommune tar denne situasjonen på alvor. Nå styrker vi innsatsen enda mer.

– Omikron-varianten spres, og er trolig allerede i Norge. Dette får også konsekvenser for Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Derfor hever nå kommunen beredskapsnivået til nivå tre som er det høyeste nivået, informerte byrådslederen på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Det betyr blant annet at vi setter sentral kriseledelse for å sikre effektiv informasjonsdeling og koordinering av vår innsats, fortsatte Johansen.

Ny smitterekord i Oslo – 831 nye koronatilfeller

Vurderer påbud om munnbindbruk

Pressekonferansen ble holdt samme dag som statsminister Jonas Gahr Støre ga nasjonale råd for munnbind.

Byrådsleder Johansen sier kommunen fremover vil overvåke munnbindbruken der man ikke kan holde avstand.

– Vi vet vi går inn i en periode med trengsel både på kjøpesenter, i butikker og på kollektivtrafikk. Bruker du munnbind, kan du beskytte deg selv og andre.

– Vi overvåker nå munnbindbruken. Dersom anbefaling ikke er nok, vil vi løpende vurdere å innføre et påbud, sa Johansen på pressekonferansen.

Byrådet i Oslo vurderer munnbindpåbud

Tredje vaksinedose for alle fra januar

Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (Ap) sier Oslo planlegger vaksinering av de under 65 år fra første uke i januar. Før jul skal alle over 65 år ha fått tilbud om en tredje vaksinedose.

– Deretter skal alle over 18 år få tilbud om tredje vaksinedose innen påske. Jeg vil på det sterkeste oppfordre alle om å ta tredje vaksinedose, sier Steen.

Det er registrert 831 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 201 flere enn samme dag forrige uke og ny døgnrekord for hovedstaden.

LES OGSÅ:

I strupen på Raymonds julebord-utspill: – Helt absurd

Så mange ved Oslos intensivavdelinger har ikke vært vaksinert i høst

Raymond Johansen hardt ut mot Høyres koronautspill