Åpner naturhagen på Os for publikum

GRØNT: Det spirer og gror i naturhagen på Os.

GRØNT: Det spirer og gror i naturhagen på Os. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 26. august blir det arrangert åpen dag i foreningen Åpen hage ved Os kirkegård ved Løkkeveien mellom klokka 12 og 16.

DEL

Bente Vitanza er en av de 25 medlemmene i foreningen.

– Vi har holdt på i tre år og har fått fornyet kontrakt med kommunen i nye tre år. Vi håper jo at vi blir enda flere framover og kanskje åpen dag vil lokke flere til å bli med, sier hun.

Åpen hage er en hage der mennesker fra mange forskjellige land og aldersgrupper kommer sammen for å dyrke grønnsaker.

– Vårt mål er å høste mye med naturen, ikke mot naturen. Derfor bruker vi ikke kunstgjødsel eller plantevernmidler, og vi prøver også å bruke torv fri jord.

– Vi dyrker våre grønnsaker i sammensatte kulturer, vi vender ikke jorda, men fyller på med avklippet gress og høy. Dette kalles bio klipp og beskytter jorda samtidig som vi hjelper mikroorganismer i deres jobb. Dessuten tiltrekker det seg mark som omgjør organisk materiale til humus.

På den åpne dagen vil det bli servert supper, grønnsaksretter, hjemmebakt brød og kakaer.

– Og så må du få med at det er mange barn som liker å besøke oss. Dessuten er elever fra Os skole med og dyrker her. De har sin egen parsell og bruker det de dyrker her på skolekjøkkenet, forteller Vitanza.

– Vi kan love publikum at det er mye å se på og smake på her. Dessuten skal vi så godt det lar seg gjøre å svare på eventuelle spørsmål om dyrning som kommer, sier Vitanza.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags