Byutvikling i feil ende

Av
DEL

Os-prosjektetKampen for bevaring av Os skole og Os allé er viktig, og mest prekær på kort sikt. Men i det man roper «La Os Stå!» må man ikke glemme at også Rødsberg er på bordet.

Politikernes plan om at Rødsberg skal selges til en eiendomsutvikler og bli til leiligheter er søkt. Økonomien i et sånt prosjekt er tvilsom på grunn av det nåværende og framtidige eiendomsmarkedet. «Vi trenger 1000 nye boliger i sentrum» sier ordføreren, og det hadde vært helt topp det, men hva skjer med markedet i Halden om ti-tyve år, med overvekten av eldre vi har nå?

Det vil ikke være mangel på boliger med mindre vi har en vanvittig tilflytting eller barneproduksjon uten sidestykke. Og tilflyttingen får man ikke av å bygge flere dyre leiligheter – man må bygge en attraktiv by! En rehabilitert barneskole, ungdomsskole, og ny idrettshall.

Ikke kjøpesenter, men en levende gågate med et spennende tilbud. Et levende torg med uteservering. Rutebåt til Sponvika og Hvaler. Tiltakene er mange, og man må ikke begynne i feil ende.

Summa summarum er det ekstremt usikkert at noe som helst vil skje med Rødsberg om man flytter ut ungdommen, annet enn forfall og til slutt riving av den også. Redningen for Rødsberg er å bevare den som ungdomsskole for all framtid, og dette vet vi den fungerer ypperlig som.

Artikkeltags