Gå til sidens hovedinnhold

Os-prosjektet:– Framtiden er våre barn

Artikkelen er over 2 år gammel

Svar til Sverre Stangs Signert om Os-prosjektet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er fint med gamle bygg, men av og til må også gamle vakkre bygg vike for fremtiden. Fremtiden er våre barn. Jeg antar at politikere i Halden også følger med på utvikling i andre skoleprosjekter, dertil nye bygg og andre behov vi har i dag enn det var for 100 år siden.

Skal man ha en skole i sentrum? Skal den bygges en annen plass enn på Os?

Alle disse spørsmålene er nok allerede stilt, og sammen er det besluttet en løsning om å plassere den nye skolen der den eksisterende står. Da får man nesten godta dette, å ha sin mening om dette er dumt eller ei. Jeg har alltid lært at å lytte til den eldre garde er en god ting. Men det er ikke alltid den eldre garde ser langt ut i fremtiden, men heller romantiserer sin egen tanke på hvordan det har vært, og er redd for at sine gode minner vil bli drept av den yngre garde som prøver å utvikle oppgraderte og nye løsninger i takt med den tiden vi er i.

Les også

Os-rivingen: Vårt lokale «Pomperipossa»

 

Debatten om ulike syn og meninger og om det er rett eller ikke er alltid bra i forkant. Da er det iallefall vært diskutert på forhånd. Selv fåreslo jeg å benytte gamle storsenter for en god tid tilbake, men forsto tanken om å benytte dette bygget til andre aktiviteter og behov, som også byen har bruk for. Smart å samle tiltenkt aktiviteter i samme område.

Med det sakt, så ønsker jeg ny og fremtidsrettet skole på Os hjertelig velkommen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.