Må betale en snau million kroner i gjeld før seriestart...

Håper på opprykk: Moss-trener Ørjan Christiansen forteller at fokuset er på det sportslige, klubbens økonomiske problemer til tross.arkivfoto: mari Kristine buckholm

Håper på opprykk: Moss-trener Ørjan Christiansen forteller at fokuset er på det sportslige, klubbens økonomiske problemer til tross.arkivfoto: mari Kristine buckholm

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Moss FK er under hardt press og må betale en snau million kroner i gjeld før seriestart.

DEL

Mandagens formannskap i Moss kommune stemte for å IKKE gi MFK muligheten til å reaktivere gammel gjeld på 516.743.

Skylder 743.000

Det ble også avslått en ettergivelse av påløpte renter, gebyrer og omkostninger på 226.378 kroner. Det betyr at MFK skylder Moss kommune totalt 743.131 kroner. Kravet i sin helhet skal innbetales i løpet av 14 dager.

– Vi har jo visst om at det har vært gjeld, og klubben har jobbet hardt med dette i flere år. Det er ulike oppfatninger om det som skjer nå, men det er selvfølgelig trist at dette kommer fram nå, og ikke før jul da det burde ha skjedd, sier Moss-trener Ørjan Christiansen.

Fokus på det sportslige

Han forteller at ledere og spillere rundt A-laget har fokus på det sportslige.

– Vi jobber videre med det vi skal fram mot seriestart, og det er det sportslige. Det er klart at vi får med oss hva som skjer og det er aldri noe gøy med slike saker. Men jeg har snakket med spillerne, og inntrykket mitt er at problemene heller er en samlende faktor for oss, sier den tidligere spilleren og treneren i Kvik HFK.

Det er ikke første gang det dukker opp økonomiske utfordringer for Moss FK.

– I Moss blåses alt opp, på godt og vondt. Det er ikke noe nytt for denne klubben, sier hovedtreneren.

Opplever støtte

Styreleder i Moss FK, Thomas Thorkildsen, har uttalt til Moss Avis at problemene kan få konsekvenser for den sportslige satsingen rundt A-laget.

– Jeg har ikke fått noen indikasjoner på det fra styret, og vi jobber videre med den spillerstallen vi har, som vi tror og håper kan være med å kjempe om opprykk denne sesongen, sier Ørjan Christiansen som har fått mange støtteerklæringer fra folk i Moss de siste dagene.

– Moss FK er viktig for byen, og det er mange som har sagt at de støtter oss. Jeg har tro på at vi skal få løst situasjonen i tide. Det er mange privatpersoner og folk i næringslivet som ønsker et opprykk. Og skal vi få til det, er vi avhengige av at hele byen er med på laget. Støtten de siste dagene har vært massiv, sier Ørjan Christiansen.

Kvik HFK møter Moss i årets 2. divisjon avdeling 4. Første møte mellom lagene er på Halden stadion den 16. mai.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags