Ord for helgen

Dagfinn Stærk, Frikirken

Dagfinn Stærk, Frikirken Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.MENINGER Det er et stort behov for lærlinger. Unge mennesker, ferdig med sine år på skolebenken, som trenger å lære fra en erfaren mester hvordan faget skal utøves.

I grunnen trenger vi alle å være slike lærlinger, der vi lærer av noen som kan mer enn oss. Hvordan skal livet leves? Hva er rett og galt? Hva skal vi gjøre?

Jesus Kristus er den store mesteren som ønsker å veilede oss alle. Det siste han sa til de som fulgte ham, var at alle mennesker skulle gjøres til hans lærlinger. «Disipler» er ordet som Bibelen bruker. «Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere.»

Døpes i Jesu navn. En livslang periode som lærling der vi skal lære og praktisere det Jesus kan bedre enn noen av oss: hvordan livet skal leves.

Lærlingperioden avsluttes med et fagbrev som viser at den avsluttende prøven er bestått. Jesus Kristus utdeler ikke noe slikt fagbrev, men gir oss et løfte. Hans lærlinger i dette livet får leve også det neste livet sammen med ham. Dette målet ser lærlinger – Jesu Kristi disipler – frem til med glede og forventning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken