Gå til sidens hovedinnhold

Oppgradering av vannledning gir tomme kraner

Artikkelen er over 2 år gammel

Folk som bor i Rokke, på Fagerholt og på Bakke kommer til å miste vannet noen timer på torsdag.

Halden kommune melder på sine nettsider at oppgradering og vedlikehold av to ulike vannledninger gjør at innbyggere på to sider av byen blir uten vann noen timer på torsdag.

De som hører til vannledningen mellom Fagerholt og Bakke, mister vannet mellom klokka 9 og 12.

På den andre sida av byen er det beboerne fra området ved Rokke avfallsanlegg til og med Nygårdsgata som blir uten vann. Det skjer mellom klokka 12.30 og 16.

– Arbeidet skal foregå like ved innkjøringen til avfallsanlegget, men det skal ikke hindre trafikken, opplyser kommunen.

– Vanlig med luft og misfarging

Det er oppgradering og vedlikehold som gjør at kommunen er nødt til å koble fra vannet til husstandene i de nevnte områdene.

På Fagerholt skal det nye boligfeltet kobles på den kommunale vannleveransen, og da må det settes ned en ny kum i bakken. På Rokke-sida skal gamle kummer og deler av vannledningen like ved avfallsanlegget byttes ut.

Den type arbeid kan ikke gjennomføres uten av vannet er koblet fra.

– Som alltid når vi kobler fra vann, vil du kunne oppleve både misfarget vann og mye luft i rørene når vi kobler på vannet igjen. Dette er ikke farlig. Opplever du dette, bør du la vannet renne litt, så vil du snart få igjen det gode og klare Halden-vannet du er vant med, skriver kommunen på nettsiden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.