Nylig inviterte Curtisen-kokk Sebastian Engh, sammen med noen heldige niendeklassinger, næringsdrivende i Halden til middag.

– Sebastian har i flere år samarbeidet med Rødsberg ungdomsskole. Det virker som at Sebastian trives med oss på Rødsberg, og vi har jobbet sammen siden den gang, sier Anita Brynildsen, lærer ved skolen.

Inviterte til middag

Utstyret på skolen er mangelfullt og trenger en oppgradering.

Ideen var at de samlet inn penger ved å invitere ordføreren, representant fra Viken fylkeskommune, rektor på skolen og utvalgte bedrifter til en 7 retters middag på Rødsberg ungdomsskole. Hver bedrift skulle betale et beløp på 5.000 kr for to personer.

Dette gjorde at skolen ville få en inntekt til skolekjøkkenet på 40.000 kr, som de skal bruke til forskjellig kjøkkenutstyr de trenger.

12 elever fra 9. trinn fikk være med på denne spennende dagen.

Elevene møtte Sebastian dagen før for å planlegge hvordan middagen skulle foregå. De skulle starte kl. 15.30, og gjestenes avtalte ankomst var kl. 17.00. De skulle i løpet av noen timer lage en 7 retters middag.

Kortreist mat

Hovedfokuset var at maten skulle være kortreist. Elevene har blant annet vært ute på bærtur og plukket blåbær og brennesle som ble brukt denne dagen.

På menyen sto det viltpaté med rådyr og elgkjøtt, neslesuppe, asparges tilberedt på flere måter, laks med persillepure, en hvilerett med geitrams, oksefilet, og en dessert bestående av glasert eple med blåbærsorbé.

– Jeg syntes det er spennende å være med på et slik prosjekt, og jeg jobber selv litt på Curtisen, forteller Julie Lie, en av de heldige elevene.

– Utrolig heldige

Da HA kom til stedet var kjøkkenet i full sving, og elevene jobbet flittig med sine oppgaver.

Steke, skjære og røre, alle hadde forskjellige oppgaver som de hadde fått tildelt.

Fra hver bedrift var det to representanter som skulle få denne flotte middagen.

– Vi på Rødsberg ungdomsskole er utrolig heldige som får en slik mulighet, det at Sebastian tar av sin fritid, for å bli med på dette prosjektet. Elevene syntes dette er en morsom opplevelse. Vi lærerne blir også inspirert til mye nytt, sier Anita Brynildsen entusiastisk.

Hun fortsetter med å fortelle at Sebastian Engh har lært elevene mye nytt og de har fått observert en kokk i arbeid, avslutter Brynildsen.

De utvalgte bedriftene som gjorde dette mulig, er Jensen og Scheele, Roger Sverre Caspersen, Siffer økonomi, Loxy, Elektrikertjenesten AS, BDO, Sparebank 1 i Halden og Negota AS.