Daglig leder Jamie Sorensen tror Norge er klare for det, men er forberedt på motstand.

Noe nytt i Norge

Se for deg en fredag ettermiddag. Arbeidskolleger er ferdig med en lang arbeidsuke og går på «After Work Friday» på Nivå for en skikkelig treningsøkt. Etterpå er det sosialt samvær med en øl, et glass vin eller en smoothie i hyggelig selskap i smoothiebaren.

– Vi lar oss inspirere av sentre i utlandet, blant annet i London. Der har flere treningssentre alkoholservering. Jeg har ikke hørt om noe slikt i Norge før, men vi ønsker å prøve det ut for å kunne gi våre medlemmer en ekstraopplevelse, sier Jamie Sorensen.

Det er først og fremst i forbindelse med lanseringen av «After Work Friday» Nivå ønsker å tilby alkoholservering.

Starter prosessen

Sorensen forteller at han har eierne av Nivå i ryggen når han i disse dager starter jobben med å søke Halden kommune om skjenkebevilling.

– Å kombinere trening og alkohol er uvanlig, skjønner du hvis folk reagerer på dette?

– Det er kun snakk om øl og vin, og vi gjør et forsøk. Det er mye mulig Halden ikke er klar for dette, og da må vi bare ta det til etterretning. Vi forsøker å tenke nytt, uten at vi skal endre på grunnfilosofien vår, sier Sorensen.

I fin vekst

Nivå startet opp for et snaut år siden på Tista senter, og har hatt en fin medlemsvekst. Sorensen er fornøyd med utviklingen.

– Vi startet i et etablert marked med flinke aktører, men vi er fornøyde så langt. Vi har nær 900 medlemmer, og målet er 1 000 medlemmer innen året er omme. Det tror jeg vi klarer, avslutter Jamie Sorensen.

– Åpen for nye idéer

Spørsmålet om skjenkebevilling skal i siste instans avgjøres av byens politikere. Mona Johnsen er saksbehandler for serverings-, salgs- og skjenkebevillinger i Halden kommune, og sier til HA at hun har snakket med Nivå om idéen.

– Det er spenstig å satse på noe slikt, og jeg synes det er fint at folk ønsker å gå nye veier. Hvis det kan sikre arbeidsplasser og skape økt aktivitet er det bare fint.

– Men jeg kan ikke love noen ting, annet enn at vi skal gå grundig gjennom en søknad slik vi alltid gjør. Og så er det opp til politikerne å bestemme om det blir gitt skjenkebevilling, sier Johnsen.

En søknad regner hun med kan bli avgjort før jul.