Gå til sidens hovedinnhold

Om spåkoner og Halden etter valget

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De tre viktigste grepene vi har gjort for å snu kommunen fra «konkurs» til der vi er idag, er tydelig rolleforståelse, lederopplæring og ikke minst, godt utarbeidede 4-årige økonomiplaner, ja... som også blir fulgt. 

Noen synes nok det høres kjedelig ut, men jeg tror vi har bevist nå at det funker!

For etter 8 år ved roret i Halden kan jeg underskrive på at for å lykkes med god utvikling over tid må vi ha stø og langsiktig kurs, følge budsjettene og være tro mot den 4-årige økonomiplanen, som fornyes hvert år med et år lenger frem i tid.

Så enkelt, men samtidig så vanskelig, er det å skape en sunn og bærekraftig kommune.

Så de som vil at dagens utvikling av Halden skal fortsette og ikke minst, de som vil at sentrum skal fornyes med bl.a. et nytt skole- og idrettsanlegg på Os, som et pulserende hjerte i hele «områdeløft nord», ja, de har få partier å stemme på. Et av de er Høyre.

For med hånden på hjertet tror jeg at jeg tør påstå at den spåkonen enda ikke er født som kan spå noe som helst om hva som kommer til å skje hverken med Os-prosjektet eller resten av byen, dersom alle nei-partiene, med sine forskjellige ønsker, skulle overta styringen av Halden nå.

Følger vi både de 4-årige planene og holder budsjettene, ja, da vil vi om noen år få råd til et nytt svømmebasseng. Følger vi de ikke, så får vi ikke råd. Så enkelt er det.

Ordtaket om at «du vet hva du har men ikke hva du får», har nok aldri passet bedre i Halden-politikken enn akkurat nå.

Stem Høyre - utvikling med stø kurs.

Kommentarer til denne saken