Gå til sidens hovedinnhold

Om ordførerkjedet

Artikkelen er over 2 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det store norske leksikon gir følgende definisjon av en ordførers oppgave: «En ordfører har stor frihet til selv å forme sin rolle og velge hvilke arbeidsoppgaver som skal prioriteres i tillegg til de obligatoriske oppgavene. Ved at ordførerens oppgaver har stor bredde, vil de fleste ordførerne nedtone sin partipolitiske rolle. I forholdet mellom partiene skal ordførere fungere som en brobygger uten selv å fronte kontroversielle politiske saker».

En brobygger er en person som er kontaktskapende, god til å forhandle og er diplomatisk. En brobygger klarer å bygge gode relasjoner, er ydmyk og viser tillit og gjensidig respekt overfor andre. En brobygger har også lov til å bli sint. Da prøver en brobygger å uttrykke seg mest mulig hensiktsmessig uten å konfrontere eller dømme andre.

Ordførerkjedet er et symbol på god relasjonsbygging, ydmykhet og gjensidig respekt overfor alle innbyggerne. Ordførerkjedet betyr også at en nedtoner sin partipolitiske rolle, og at en ikke selv fronter kontoversille politiske saker. Ordførerkjedet medfører et ansvar for å bygge broer som kan forene både politikerne og innbyggerne. Valget til høsten vil avgjøre hvilken brobygger som for lov til å bære ordførerkjedet i byen vår.

Kommentarer til denne saken