Gå til sidens hovedinnhold

Om å sparke nedover

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig har en ung frisk pust, Tiril Vik Nordeide, gått ut og fortalt hvordan hun og mange andre unge ressurssterke mennesker vil at deres fremtid skal være.

Hun hadde kraft nok i sitt innlegg til å starte en god debatt om kampen i Halden mellom utvikling og bevaring.

Istedenfor å si «yes, flott, endelig, la oss få høre mer om hvordan unge ser på fremtiden, for det er de som skal overta», så går Anne-Kari Holm ut og sparker nedover ved å i HA faktisk si følgende :»Heldigvis har det kommet motstemmer til Tiril Vik Nordeides leserinnlegg.»

Må innrømme at jeg ble litt satt ut da jeg leste det.

Mener hun at det er viktig å stoppe «kjeften» på slike unge mennesker, slik at jobben med å legge et lokk over byen for konservering ufortrødent kan fortsette?

For en del av oss er faktisk fremtiden viktigere enn fortiden.

Derfor, når et ungt ressurssterkt menneske står frem slik, og det er ikke ofte, og forteller hva som skal til for at hun, og mange av hennes venner, skal flytte (tilbake) hit, så burde det applauderes og lyttes til, noe som også kunne bidratt til at flere unge begynte å delta i debatten om sin egen fremtid.

Kanskje til og med be inn vedkommende til et møte for å få høre og lære mer om hvordan unge og godt utdannede mennesker ser på fremtiden ? Hva skal til for at de skal velge Halden, slik at byen kan utvikle seg og ikke bli en fraflyttingskommune ?

Istedenfor velges det å sparke nedover.

Ikke akkurat noe som vil bidra til å få flere unge til å delta i debatten, men kanskje en måte å unngå at vi får se slike brysomme tanker om byutvikling og fremtid fra unge mennesker igjen ?!

Kommentarer til denne saken