– Vet at FFK skjelver, men de er favoritter

GLEDER SEG: – For oss er cupen en ren bonus. Vi har alt å vinne. Tro meg, de kjenner på presset på en helt annen måte i Fredrikstad. Kommer FFK-spillerne hit med høye skuldre og uten selvtillit, skal de få trøbbel mot oss, sier Kvik-midtstopper Ole Strømsborg før møtet med gamleklubben.

GLEDER SEG: – For oss er cupen en ren bonus. Vi har alt å vinne. Tro meg, de kjenner på presset på en helt annen måte i Fredrikstad. Kommer FFK-spillerne hit med høye skuldre og uten selvtillit, skal de få trøbbel mot oss, sier Kvik-midtstopper Ole Strømsborg før møtet med gamleklubben. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Strømsborg er ikke snauere enn at han tipper 2-0 til Kvik mot storebror FFK!

DEL

– Jeg vet hvordan FFK-spillerne har det nå. Engasjementet i Fredrikstad er vanvittig, og nå er spillerne under stort press. De kommer hit uten selvtillit og med høye skuldre. Det skal vi utnytte, sier Strømsborg.

– Cupen er ren bonus

21-åringen vet hva han snakker om. Midtstopperen, med Berg IL som moderklubb, gikk til FFK som 15-åring. Og endte opp med 24 A-kamper for FFK.

– Jeg hadde fem herlige år i Fredrikstad, og har FFK å takke for utrolig mye. Det blir spesielt å spille mot dem, men jeg bare gleder meg, sier han.

– Vinner Kvik?

– Det tror jeg faktisk. 2-0!

Han er imidlertid rask med å tillegge at FFK er storfavoritt.

– For oss er dette en bonus. I Fredrikstad er det en kamp som bare må vinnes. Alle forventer det, og det vet spillerne også.

Vil spille høyere

Strømsborg prøvde seg som spiss i sin debutsesong i Kvik i fjor, men er nå tilbake i forsvar.

– Det er der jeg tilhører, men samtidig trengte jeg fjoråret på å finne tilbake fotballgleden.

– Nå er den tilbake?

– Ja! Vi har en herlig gjeng i Kvik, og et lag som kommer til å overraske mange positivt. Bakover har vi stor trygghet, og vi har også typer som kan avgjøre kamper offensivt, sier han.

– Hva med deg selv, fortsatt ambisjoner om å spille høyere?

– Nå spiller jeg i Kvik, og har det topp her. Men ja, jeg har et mål om å komme tilbake til Tippeligaen. Det var også en av årsakene til at jeg byttet tilbake til midtstopper. Veien opp er kortere for meg der, sier han.

– Minst like bra trent

Strømsborg spilte for FFK da rødbuksene tapte forrige gang de gjestet Halden stadion.

– Vi kjente på presset da også, selv om vi da var i Tippeligaen og mye større favoritt enn Kvik er nå. Så startet kampen, Dino (Mulac) feide inn 1-0 og vi (FFK) endte opp med tap mot et Kvik som ga 120 prosent, sier han.

– Den kampen ble Tom Freddy Aunes siste som FFK-sjef. Kan det samme skje med Håkon Wibe Lund med tap nå?

– Ikke dra meg ut på glattisen nå, gliser Strømsborg, og sier:

– Håkon er en bra trener, men det er ingen tvil om at han er under press nå. Hele byen der inne forventer at seieren bare kan hentes i Halden, sier han.

– Hva blir nøkkelen hvis Kvik skal kunne detonere en bombe?

– Vi er minst like bra trent som FFK, og skal løpe mest. Det blir tøft, men ikke umulig!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags