Onsdag kveld ble det åpnet konkursbo i selskapet Fredrikstens Vertshus AS som driver Haldens mest eksklusive restaurant, Vertshuset Curtisen.

Skylder én million

- De skylder i størrelsesorden i underkant av en million kroner, sier advokat Ole-Richard Holm Olsen som er opprettet som bostyrer for konkursen.

- Har Curtisen vært i en tøff økonomisk situasjon over lang tid?

- Nei, det har de nok ikke. De hadde et lite underskudd på 13.000 kroner i 2013. Men 2014 har vært et veldig tøft driftsår, sier Holm Olsen.

Dyrt med lærlinger

Bostyreren forteller at restauranten gikk på en betydelig omsetningssvikt sommeren 2014.

- I tillegg har Curtisen satset knallhardt på lærlinger. Det har vært veldig dyrt, sier Holm Olsen.

Var gjester i restauranten i går

Halden Arbeiderblad vet at det i går kveld, samme dag som selskapet meldte oppbud, var gjester som spiste i restauranten.

Etter det HA kjenner til betyr konkursen derimot neppe kroken på døra for utestedet.

Det skal være personer som lenge har vist interesse for å kjøpe restauranten.

Har allerede mottatt bud

Det bekrefter også bostyreren.

- Vi håper at det raskt skal komme nye drivere inn på Curtisen. Det er flere forskjellige interesserte og det har allerede kommet et bud, avslørerer bostyreren.

Kan åpne igjen på fredag

I dag torsdag er dørene på restauranten stengt.

- Men det er heller ingen som har bordbestillinger i dag. På fredag er det bestillinger som formellt er bortfalt, men det er teoretisk mulig at det blir åpnet igjen allerede på fredag, sier Holm Olsen.

I fjor feiret Vertshuset Curtisen sitt 10 årsjubileum. Det var Kurt Øraas som startet stedet i 2004. Men matnestoren gikk selv bort desember 2012.