Gå til sidens hovedinnhold

– De grønne platene er ikke billige

Artikkelen er over 6 år gammel

Rolf Olsen i Arken slår tilbake om at han har brukt billige plater på Kåre Andersen-bygget.

Det har pågått en debatt mellom Ole Kristian Sørli og Rolf Olsen, etter at Olsen kritiserte utseendet på det nye Kiwibygget i et HA-innlegg.

- Platene var svært dyre

Les også: - Ren "voldtekt" av en bygning

Les også: - Det er tåpelig kritikk

Ole Kristian Sørlie svarte blant annet med kritikk av det han betegnet som billige plater i nabobygget. Det såkalte Kåre Andersen-bygget er altså eid av Rolf Olsen og Arken.

– Jeg ønsker ikke at denne debatten skal eskalere videre. Det kommer ikke noe godt ut av det. Men jeg har behov for å oppklare påstanden om at jeg har brukt billige plater, for det medfører ikke riktighet. Tvert imot er dette et kvalitetsprodukt og de var svært dyre i innkjøp, hevder Olsen.

Levetid på 60 år

Platene er norskproduserte av firmaet Steni. Han viser også til at Steni fasadeplater kommer svært godt ut i ulike økologiske sammenligninger og at de er miljøsertifisert av SINTEF.

– Disse platene er garantert en levetid på minst 60 år. Jeg så etter noe vedlikeholdsfritt. Mange bruker aluminium, men jeg synes ikke dette passet midt i sentrum, derfor ble det disse platene, forteller Olsen.

Smaken er som baken

Han måtte i sin tid tåle kritikk for fargevalget.

– Fargesmak er jo subjektivt og grønt er kanskje ikke så vanlig, men kvaliteten på platene er det uansett ikke noe å utsette på, fastslår Rolf Olsen i Arken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.