Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil de følge opp suksessforestillingen

Artikkelen er over 4 år gammel

Med inspirasjon fra suksessen Brødrene Colbjørnsen høsten 2015, starter tre av byens musikkprofiler opp Asbjørnsen og co.

– Det blir en forestilling utelukkende med låter som handler om Halden og omegn, sier Ole Evenrud.

Han var også mannen med ideen til forestillingen Brødrene Colbjørnsen i fjor. Det gikk bedre enn han selv hadde turt å håpe på og til slutt hadde 1800 haldensere fått med seg feiringen av Halden som rockeby.

– Vi er stjernene

Helgen 23. og 24. september satser Evenrud og co. igjen. Denne gangen blir det i Fredrikshalds Teater.

– I denne forestillingen er det Håkon, Omar og jeg som er stjernene. Vi har skrevet og laget de fleste av låtene. Noe er gammelt og noe er helt nytt. Denne gangen blir det mer preg av viserock. Det passer også teateret bedre, sier Evenrud.

Navnevalget

Han håper at Asbjørnsen og co. kan bli en årlig begivenhet i byen og at de neste år kanskje kan utvide forestillingen med flere aktører.

– Navnet har vi plukket fordi sangene er en reise i fortellinger fra steder rundt i Halden. Det blir både låter om gater og steder i sentrum og sanger fra Tistedalen og Enningdalen for å nevne noe, sier Evenrud.

I tillegg til de tre vokalistene skal de også ha med seg husbandet fra Brødrene Colbjørnsen; Lars Ivar Borg (bass), Tor Hauge (trommer) og Marius Rekstad (tangenter).

– Vi har samlet sammen 22 låter foreløpig. Dette blir ingen greatest hits-kveld. Jeg kan love at ikke «Det vakke min skyld» kommer. Samtidig så vil mange dra kjensel på de fleste av sangene, forteller Evenrud.

Ingen ekstrakonserter

Dersom billettene til denne forestillingen skulle bli revet bort i samme tempo som med Brødrene Colbjørnsen, så forteller Evenrud allerede nå at det ikke blir noen ekstrakonsert i høst.

– Det er rett og slett ikke noen flere ledige helger i teateret før det stenges for oppussing, sier Evenrud.

– Men vi gjentar gjerne dette neste år igjen. Hvis det slår an, avslutter han.

Kommentarer til denne saken