Lundanes hadde forhåpninger om å ta en pallplass på mellomdistansen i Sveits, den samme distansen som han tok en av sine to individuelle VM-gull i Østfold i august.

For to uker siden la han også til en kongepokal i premieskapet etter seier på langdistansen, men etter det ble det noen dager med hvile. Noen hardøkter og litt hvile for å få overskudd inn mot denne helga har vært oppladningen til Lundanes før den tredje runden i verdenscupen.

På fredagens mellomdistanse ble Lundanes hengende bak en rekke sveitsere som åpnet sterk. Blant dem var det Daniel Hubmann og Joey Hadorn som åpnet aller sterkest, og de var begge 20 sekunder foran Lundanes etter første passering ved én kilometer.

Så gjorde Lundanes feilen som gjorde at han i realiteten aldri var med å kjempe om en pallplass. På halvannen kilometer hadde han tapt ett minutt til teten, og med bare tre kilometer igjen å løpe ble det tøft å ta igjen.

Han tok riktignok inn sekunder på hele feltet igjen, men endte til slutt på en fjerdeplass, 56 sekunder bak vinneren Hadorn. Opp til svenske Martin Regborn på tredjeplass skilte det 20 sekunder.

Resten av helga består av to sprintdistanser, der Lundanes ikke vil være blant de største favorittene.

Hos kvinnene gjorde HSK sine sveitsere det godt. Sabine Hauswirth imponerte og kom seg helt opp på pallen, mens Elena Roos ble nummer sju. Dermed ble det en god dag på hjemmebane for de to Halden-løperne.