Gå til sidens hovedinnhold

Olai - en gledens mann

Artikkelen er over 1 år gammel

NEKROLOG Olai Gundersen er død i en alder av 89 år. Etter seg gir han sine venner et svært lyst og glad minne. Det er mange grunner til at jeg vil huske denne høye og sprudlende haldenseren. Hele sitt liv var han entusiastisk på Haldens vegne, samtidig som han absolutt hadde en befriende evne til å se utover i verden. Olai var en handelsmann av sjelden kvalitet. Han hadde skaffet seg kunnskap med det han drev med. Et stykke skinn var ingen likegyldig affære. Det måtte være av absolutt beste kvalitet. Han var og ble en reisende i god kvalitet.

Få har som ham preket kvalitet - også i småbyen Halden. Ja, for dem som ville høre, snakket han gjerne om ordet kvalitet og dets betydning i næringslivet.Vi hadde ofte våre gode passiarer på hans eldre dager.Vi snakket sjelden idrett, han skjønte vel at mitt korpus var en tapt sak, men vi fant tonen lettvint gjennom andre av livets temaer.

Jeg kunne erte ham på grunn av hans evne til å se proper og elegant ut. Så runget latteren over bordet.Olai likte det gode i livet. Også god mat, men ikke i store mengder.Når jeg spurte om ham om han hadde danset i det siste, svarte han gjerne:"Ja, i Uddevalla igår kveld, du. Jeg må holde meg i orden, vet du!".

Gjennom Olais død har Halden mistet en stor ambassadør og et gjennom hjertelig menneske.Jeg kommer til å høre hans stemme lenge.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.