På under en uke er det bekreftet 11 nye smittetilfeller i Halden. Kommunedirektør Roar Vevelstad sier til HA at de har kontroll på de smittede, men kommer det for mange tilfeller hvor de ikke får lokalisert smitten må kommunen stenge ned Halden som de gjorde sist i mars og april.

Halden er én av sju kommuner som har økende smittetrend i Norge. Som situasjonen er i dag kan vi kategorisere oss selv som rød sone fordi smittetallene er så høye per innbygger på kort tid. Vevelstad sier til HA at det er lite som skal til før de må vurdere nedstengninger.

Hold avstand

Derfor kommer Halden kommune til å øke test- og sporingskapasiteten, og kommunedirektøren oppfordrer alle som føler seg syke til å teste seg. I tillegg sier han at det nå er på tide å stramme inn slik at alle følger reglene og rådene fra kommunen om å holde avstand.

– Vi ser at det er flere som har fester i større grupper og som samler seg andre steder, og glemmer å holde avstand. Jeg utelukker ikke at vi kan komme dit hvor vi må innføre forbud mot private sammenkomster hvis smitten ikke er under kontroll, sier Vevelstad.

– Vi er ikke nødt til å isolere oss hjemme, men vi må være bevisst på handlingsmønsteret vårt i hverdagen. Det handler om å holde avstand og vaske hender. Er du syk må du holde deg inne, ringe koronatelefonen og teste deg. Det er ikke feil å teste seg, det er det som er riktig å gjøre nå. Halden kommune øker test- og sporingskapasiteten fordi vi er nødt til å holde smitten i sjakk hvis vi skal få næringslivet til å funke.