Gå til sidens hovedinnhold

Økende aktivitet på Det grønne huset

Siv Birgithe Isaksen er styremedlem på Det grønne hus og har sendt en gladmelding om tilbudet som har vært stengt lenge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I løpet av nedstengingen har Det grønne hus delt ut rundt 80 matposer hver uke. Noen har stått ekstra hardt på for å få dette til.

28. juni hadde vi frivillige vår første samling på Det grønne hus. Etter lang tid med nedstenging var det fint å se igjen gamle og nye medarbeidere. Pinsekirken spanderte pizza på oss, og vi hadde blomsteroverrekkelser til leder som går av og til nye ledere.

Dette er en fin gjeng med folk som utfyller hverandre på en fantastisk måte.

I siste halvdel av august planlegger vi å ha på plass to team, og antakelig ha kafé tirsdag og torsdag. Hvor mange som kan være inne om gangen og hvilke hensyn vi må ta vedrørende smitte må vi ta stilling til når tiden nærmer seg.

Vi kommer til å drive kafeen omtrent som før, men ønsker å utvikle arbeidet på enkelte områder.

Blant annet har vi flere yngre medarbeidere med en større innsikt i rusmiljøet enn vi andre har hatt. Det vil også bli flere folk med brukererfaring som på en annen måte vil kunne kommunisere med mennesker med utfordringer knyttet til rus. I tillegg vil vi jobbe enda mer konkret med å hjelpe motiverte mennesker inn til ulik form for behandling.

Vi er også interessert i et tettere samarbeid med andre frivillige organisasjoner og kommunale tiltak. Det er et utfordrende felt vi jobber i, og vi trenger å stå sammen.

Vi vet at mange har ventet på at vi skal åpne igjen. Verdien av fellesskapet og måltidene i kafeen er uvurderlig for mange i byen vår.

Kommentarer til denne saken