Hele verden kommer til byen

INTERNASJONALT: Olav Lundanes løper i mål under VM i Lausanne 2012. Nå flyttes o-sirkuset til Halden, og løpere fra 32 nasjoner deltar på verdenscupen neste uke.

INTERNASJONALT: Olav Lundanes løper i mål under VM i Lausanne 2012. Nå flyttes o-sirkuset til Halden, og løpere fra 32 nasjoner deltar på verdenscupen neste uke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Neste uke er det duket for internasjonal orienteringsfest i Halden.

DEL

Trodde du at det kun er nordmenn, finner og svensker som løper orientering? Da tar du veldig feil!

– Orientering er blitt en veldig internasjonal idrett, og det vil også verdenscupløpene her i Halden være et bevis for, sier Øivind Holt, assisterende løpsleder.

Korea, Canada og USA

For ikke mindre enn 32 (!) nasjoner er representert når Halden Skiklubb, i samarbeid med både det norske og internasjonale orienteringsforbundet, inviterer til o-fest til uka.

– Det er flest fra Europa, men det kommer også løpere fra USA, Canada, Australia, New Zealand og Tyrkia, sier Holt.

Sprintstafett i festningen

Kommende onsdag (3. juni) smeller det, med langdistanse på Prestebakke. Neste fredag (5. juni) blir det vesentlig mer publikumsvennlig, med sprintstafett på indre festning.

– Med «hele» verden på plass håper vi å kunne vise fram Halden på en flott måte. For å klare det, er det selvsagt hyggelig hvis det kommer mange tilskuere. Spesielt da til festningen, der det kommer til å bli herlig action med sprintstafett.

Alle kanonene kommer

Til verdenscupløpene er stort sett samtlige av verdens beste o-løpere påmeldt.

Det betyr selvsagt våre egne stjerner som Lundanes, Fasting, Bjørgul og Dæhli, men også utenlandske kanoner som Thierry Guergiou, Valentin Novikov, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz, Olexandr Kratov, Minna Kauppi, Tove Alexandersson, Ida Bobach, Judith Wyder, Annika Billstam og mange flere.

– Det er de beste som kommer, ingen tvil om det, sier Svend Arne Ytterbøl, som er stevnedirektør for de to World Cup løpene i Halden.

Viktig at alt funker

– Totalt har vi vel rundt 50 personer fra HSK involvert. Egentlig er jo verdenscupen et lite arrangement med tanke på antall løpere, men samtidig et skikkelig profilerings- og prestisjearrangement. Det er viktig at vi får alt til å funke, sier han.

Langdistansen på Prestebakke på onsdag vil gå i et flott og krevende terreng, der distansene blir 9,6 kilometer for damer og 14,7 kilometer for herrer.

Kjent speaker

Torsdag 4. juni er det hviledag, men likevel nok av aktivitet med lagledermøter, «model events» og annet opplegg.

Speaker for begge arrangementene i Halden blir Per Forsberg, kjent fra Tiomila.

Etter løpene i Halden, fortsetter v-cupsirkuset med sprint i Lysekil 6. juni og mellomdistanse i Munkedal 7. juni.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags