Offensiv kjøring av Emilie i European Games

GOD JOBB: Emilie Moberg fikk ikke kjørt for egne sjanser i Minsk, men gjorde jobben med å bringe Norges kaptein i en god posisjon. Her fra fjorårets Ladies Tour of Norway.

GOD JOBB: Emilie Moberg fikk ikke kjørt for egne sjanser i Minsk, men gjorde jobben med å bringe Norges kaptein i en god posisjon. Her fra fjorårets Ladies Tour of Norway. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Emilie Moberg lå langt fremme hele dagen, og gjorde en kjempejobb med å kjøre opp Norges kaptein, Susanne Andersen, før avslutningen i Minsk.

DEL

Moberg, som for halvannen måned siden vant sitt første sykkelritt på to år, kom til European Games i Minsk med en klar oppgave om å hjelpe Susanne Andersen til en god posisjon før avslutningen.

Moberg, som var Andersen sin eneste hjelperytter, satt langt framme gjennom hele rittet, og passerte omtrent hver eneste av de åtte rundene blant de 20 beste.

Halvveis ut i rittet satt ikke overraskende Nederland opp tempoet. Så fort gikk det på et tidspunkt at et brudd med blant andre storkanonen, Marianne Vos og Moberg, fikk 15 sekunder på feltet. Det ble derimot relativt raskt kjørt inn.

Dermed handlet alt om å levere Andersen i best mulig posisjon før oppløpet. Moberg fikk lagvenninnen opp i en strålende femteposisjon før den lille brosteinsbakken like før mål, før hun slapp seg bakover i feltet etter å ha gjort jobben sin.

Norges kaptein stivnet litt på oppløpet, men tok en sterk sjetteplass til slutt. Det ble dobbelt nederlandsk med Lorena Wiebes foran Marianne Vos, mens Moberg trillet inn noen sekunder bak vinneren, til en 50. plass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.