– Det er forferdelig irriterende. Vi har frivillige som bruker mangfoldige timer av fritiden sin på å vedlikeholde banen vår, så kommer det noen heliumhoder og gjør sånt, sier leder Rune Grønn i Navestad IF oppgitt.

Mandag morgen fikk han telefon om at noen hadde vært og kjørt på banen. Hendelsen fant sted søndag kveld en gang etter klokken 19.

– En av våre som bor like ved så at det var noe lys utpå banen og gikk for å se. Det han fikk med seg var at det var en større mørk SUV, muligens en Audi, med EC-skilter. I den satt det to gutter foran og tre jenter baki, forteller Grønn.

Han har i dag vært hos politiet og anmeldt forholdet.

Store skader

Gressmatta har fått store sår etter hærverket, og klubben frykter nå at banen ikke vil være tilbake i normal stand før nærmere sommerferien.

– Den er pløyd opp mer eller mindre fra sekstenmeter til sekstenmeter. Må vi legge nytt gress kan det være snakk om en temmelig stor kostnad for oss. Vi kan ikke bare lappe den sammen igjen heller, så det blir nok et større arbeid for oss gjennom våren for å få gresset bra igjen, forteller Grønn.

Han går ikke med på at dette kan betegnes som guttestreker, all den tid det er gjort med bil.

– Da snakker vi om voksne mennesker, og vi kan forvente mer av dem enn om dette var gjort av yngre mennesker på elscooter eller moped. Om de absolutt skal kjøre sånn kunne de jo heller valgt grusplassene våre.

Ønsker tips

Grønn håper først og fremst at de skyldige selv melder seg etter hendelsen, men tar også gjerne imot tips om noen har en skitten bil som passer til beskrivelsen.

– Om observasjonen er helt korrekt var det jo to yngre gutter foran, og man kan jo da tenke at de da har lånt bilen til mor eller far. Om de melder ifra selv, eller om foreldrene tar kontakt med oss, så vil vi selvsagt kunne finne en løsning.