Nekrolog
I en årrekke la han ned et fullt dagsverk for foreningen hver eneste dag hele året, og han gjorde det med en sjelden glød og entusiasme. Odd elsket det han drev med. Han ble utnevnt til æresmedlem i 1996.
Odd Grønberg hadde ikke selv spilt aktiv fotball, men ble alt i gutteårene en ivrig TTIF-supporter. I 1959 skjedde det noe som kom til å forandre retningen på livet hans: Han påtok seg vervet som forretningsfører for medlemsavisa «Tistedals-Sport». Det ble starten på en arbeidsøkt som har vart fram til nå. I mange sammenhenger har han framstått som «erketistedølen», og han satte selv ord på det: «Tis’dærn er best i hele verden!»
Grossist i verv og treneroppgaver
I 1964 ble han valgt til juniorformann, og den gangen var TTIFs ungdomsavdeling en nokså oversiktlig virksomhet med junior-, gutte- og småguttelag. Tilgangen på rekrutter økte i årene som fulgte, og snart ble det stilt med to og tre lag i hver aldersklasse. Så kom lilleputter, miniputter og «mikromygg» med i foreningen, og antallet rekrutter vokste ytterligere. TTIF ble i løpet av få år Østfolds største idrettsforening og nådde et aktivitetsnivå ingen andre kunne måle seg med. Den store virksomheten er holdt oppe i over 50 år.
I alle år siden har Odd Grønberg hatt verv i TTIF, på det meste et tyvetall samtidig. I tillegg til administrativt arbeid var han trener for flere av foreningens ungdomslag. Hans innsats på det økonomiske området må ikke glemmes. Han har hanket inn mange millioner til klubben gjennom annonsetegning og innhenting av sponsorbidrag. Driften av kiosken på Kruseter og Tistedal stadion har vært en god inntektskilde med Grønberg som primus motor.
Fotball juniors flotte årbok
Odd Grønberg arbeidet som boktrykker i hele sitt yrkesliv. Han startet hos Baardsen og var senere ansatt hos NORSIK og E. Sem AS. Dette ga ham kunnskap om og muligheter til å lage trykksaker for sin egen forening. I 1970 begynte han å gi ut en flott årbok for Fotball junior. Det har han fortsatt med, og disse bøkene utgjør en verdifull dokumentasjon av ungdomsarbeidet i foreningen. Her finnes det statistikk over kamper og målscorere, og årbøkene er rikt illustrert med bilder.
Ved siden av fotballen hadde Odd Grønberg en sterk musikkinteresse. Han var tidlig ute med å digge rock’n’roll, og hans platesamling rommer hundrevis av singler og LP-plater. Han var også en stor tilhenger av svensktopp og virket i mange år som disc jockey under dansegallaer og andre festligheter. Han var en stor tilhenger av Manchester United, ikke minst den legendariske manageren Matt Busby og hans «Busby Babes». Odd kunne alt om favorittklubben og rekrutterte hundrevis av supportere i Tistedal til den engelske storklubben. Det var ikke tilfeldig at TTIF valgte rødt og svart i drakten sin, akkurat som Man U.
En mann med humoristisk sans
Odd Grønberg hadde en utpreget humoristisk sans, og han lo ofte. Ansiktet var fullt av smilerynker, og han fant mye å glede seg over. Odd moret seg godt over de mange historiene som florerte om ham og hans forhold til naboklubben Kvik Halden FK. Det er ikke sant at han ikke spiste Kvikk-Lunsj og at den populære sjokoladen var svartelistet i TTIFs kioskutsalg. Tvert imot var Odd begeistret for Kvikk-Lunsj.
Men han synes det var bra med en porsjon rivalisering mellom Kvik og moderklubben TTIF. Ingenting er så morsomt som å slå naboen. Derfor savnet han den sterke patriotismen fra gamle dager. Da gikk det nærmest på livet løs når «tesdælingær» og «kvikkrær» møttes til kamp om seriepoengene.
Mottok en rekke utmerkelser
For sitt mangeårige arbeid for ungdomsfotballen i TTIF mottok Odd Grønberg en rekke utmerkelser – fra Norges Fotballforbund, Norges Idrettsforbund, Østfold Idrettskrets, Halden Arbeiderblad og flere andre. Han ble gullmerkemann i TTIF i 1980 og æresmedlem i 1996. 25. januar i 2014 opplevde han å bli kåret til «Årets ildsjel i Halden», og fire måneder senere ble han hedret som «Årets ildsjel i Østfold».
Han satte pris på å bli verdsatt, men for Odd Grønberg har den største belønningen vært å se hundrevis av jenter og gutter i aktivitet på TTIFs fotballanlegg ved Femsjøen og på parketten i Tistedalshallen. Han kjente hver eneste en av dem ved fornavn og hadde alltid et ord til ungdommer han møtte. Odd koste seg i lag med folk, unge og gamle, enten han var i virksomhet på Tistedal stadion, Ormtjernhytta eller andre arenaer.
Odd Grønberg bidro til å knytte sterke bånd mellom forening, foreldre og aktive. Mange foreldre tar et tak i TTIF, og det har de bestandig gjort. Uten foreldre stopper Idretts-Norge!
TTIF sender i takknemlighet sine tanker til Jorunn, Silje Marie, Anne-Lise og den øvrige familie. Vi og lyser fred over Odd Grønbergs minne.
For styret i TTIF
Jens Ludvig Larssen
Egil Hult