Orienteringssporten i Norge har aldri kommet gjennom nåløyet til Posten tidligere. Et nåløye som er veldig trangt, da de utgir om lag 25 spesialfrimerker hvert år. Fredag 14. juni ble frimerket lansert på Mysen, ikke så langt unna VM-terrenget.

Eksklusiv klubb

– Dere har kommet inn i en eksklusiv klubb. Det er første gang vi utgir et frimerke for orientering. Når Norge arrangerer VM for fjerde gang syntes vi det var naturlig. Vi håper et frimerke vil bidra til god PR for VM, sa frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting.

Han forteller at det i Norge fortsatt selges 40 millioner frimerker. Siden det første frimerket kom i 1855 blir frimerket til orienterings-VM nummer 2.008 i rekken.

– Det var jammen på tide at o-sporten fikk sitt eget frimerke i Norge. Fra tidligere har det vært utgitt totalt 14 frimerker om orientering rundt i verden, men aldri her til lands.

Sandvik: – Stor ære

Frimerket har en porto på 16 kroner, og er designet av kunstneren Ragnar Aalbu.

 

Det var tidligere verdensmester og Halden-løper Tore Sandvik som fikk æren av å avduke frimerket. Han har blant annet VM-gull i stafett fra 1999 og to sølvmedaljer fra VM i 2001 (stafett og individuelt).

– Det var en stor ære å få avduke frimerket til årets VM, sier Sandvik.

Frimerket er i salg på Posten fra i dag 14. juni. Det er både førstedagsbrev, presentasjonsfolder, samlersett, gullbrev og maksimumskort å få kjøpt. Frimerket er i et opplag på 1.055.000 stykker!