Ida (16) klar for nyttårskonserten: – Det største jeg har vært med på

SYNGER: Ida Bergman skal synge med Det Norske Blåseensemble.

SYNGER: Ida Bergman skal synge med Det Norske Blåseensemble. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Risum-eleven Ida Bergman både gruer seg og gleder seg til nyttårskonserten med Det Norske Blåseensemble (DNBE) i Brygga kultursal fredag.

DEL

– Jeg gleder meg veldig til å synge foran hele dette flotte, store orkesteret, men samtidig gruer jeg meg litt, fordi jeg har aldri gjort noe så stort før, forteller 16-åringen til HA. I snart sju år har hun tatt sangtimer hos sangpedagogen Elisabet Hellstrøm ved Halden kulturskole, som også er hennes forbilde.

– Konsentrere meg om å synge riktig

– Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten sangtimene, forteller Ida Bergman som for det meste synger klassisk. I tillegg har hun sunget noe musikalsang, samt litt pop ved musikklinja på Halden videregående skole avdeling Risum.

Under nyttårskonserten skal hun synge arien Tu del Ciel ministro eletto fra Händels første oratorium. Til DNBE sier Ida at hun synes stykket passer ypperlig til nyttårskonserten og høytidsstemning. Hun synes arien er veldig vakker, samtidig som den har en storhet i seg.

Arien er veldig følelsesladet. 16-åringen Ida forteller at hun konsentrerer seg mest om å klare å synge den teknisk riktig – for den er krevende å synge: – Så får vi håpe at følelsene når fram til dem som hører på, sier Ida Bergman.

– Elsker å synge

Ida Bergman vet ikke i dag om hun ønsker å leve av sangen eller ikke.

– Jeg er litt usikker og har ikke bestemt meg ennå. Jeg elsker å synge, og vil synge, men det kan være veldig stressende å leve av sangen, sier Ida Bergman.

Til DNBE sier hun: – Jeg kommer til å vurdere om jeg satser på sangen eller velger studier innen samfunnsfag, og sånn sett er nyttårskonserten med Det Norske Blåseensemble en god mulighet til å få en slags smakebit på hvordan det er å opptre på profesjonelt nivå

– Og så er det fin måte å få vist hva jeg kan. På skolen har jeg piano som hovedinstrument, for å lære meg det i tillegg til å synge. Der opptrer jeg som nybegynnerpianist, så det blir morsomt å få hevde seg litt gjennom sangen på konserten med blåseensemblet.

KONFERANSIER: Per Sundnes kjent fra NRK er konferansier.

KONFERANSIER: Per Sundnes kjent fra NRK er konferansier. Foto:

Østfold

Det Norske Blåseensemble har med seg solist Nina Gravrok og dirigent Simon Murphy. Tidligere Melodi Grand Prix-general, trendguru og NRKs programleder i Klassisk vorspiel, Per Sundnes, vil geleide publikum gjennom konsertkvelden.

Nyttårskonserten til Det Norske Blåseensemble åpner i Halden fredag 5. januar i Brygga kultursal, mens den forflytter seg til Festiviteten i Mysen dagen etter. Onsdag 10. januar holdes konserten på Sarpsborg scene. Torsdag 11. januar spiller orkesteret i Blå grotte i Fredrikstad. Fredag 12. januar avsluttes nyttårsturneen i Østfold i Moss kirke.

Orkesteret setter stor pris på det gode samarbeidet med kulturskolene i fylket. Derfor gleder seg til å ivareta tradisjonen med å presentere lokale innslag av framtidas musikere. Ida Bergman skal synge i Halden, mens Alma Rogde Thomassen (15) synger i Mysen.
Hannah Hunslund (20), synger i Moss, mens cellisten Ingeborg Løland (16) spiller i Fredrikstad
Fløytisten Sigrid Ludvigsen (15) spiller i Sarpsborg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags