Gå til sidens hovedinnhold

Nyttårsbarn på Kalnes

Artikkelen er over 5 år gammel

Østfolds nyttårsbarn er fra Fredrikstad.

Tre kvarter inn i det nye året kom en liten gutt til verden på Sykehuset Østfold Kalnes.

Gutten fra Fredrikstad ble dermed det første nyttårsbarnet i Østfold i 2016.

Fødes som "sarpinger"

Det har vært en liten snakkis i Fredrikstad og Sarpsborg om at alle barn fra nå av blir født som sarpinger, uten at det ligger noe mer i det enn litt humoristisk patriotisme.

For før sykehusflyttingen til Kalnes, skrev Fredriksstad Blad om høygravide Jannicke Hansen (20) fra Skiptvet. Hun var da veldig spent på om barnet ville bli født i Fredrikstad eller Sarpsborg.

Da tiden endelig var inne, fikk Hansen muligheten til å velge hvor hun ville føde. Og som nyttårsbarnet fra Fredrikstad i dag, ble lille Storm fra Spydeberg 4. november, født som sarping på det nye østfoldsykehuset på Kalnes.

Født tre timer etter åpning

Mandag 2. november var den offisielle åpningen for det nye sykehuset på Kalnes. Og det tok ikke mer enn tre timer før det første barnet ble født på det nye sykehuset. Klokken 11.35 kom det en liten jente til verden.

Stolte foreldre var Kristine Dagrød og Carl Anders Hagen fra Skiptvet. Deres nyfødte datter veide 3,5 kilo og var 50 centimeter lang. Til Sarpsborg Arbeiderblad, kun to timer etter fødselen sa Kristine Dagrød følgende:

– Det jo stort at vår datter ble den førstefødte på det nye sykehuset. Jeg må berømme alle som hjalp oss gjennom fødselen. Vi fikk så mye god hjelp, sa mammaen.

Vi oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken