Takk til Haldenrussen 2019

FÅR ROS: Haldenrussen 2019 får ros av Kristin Støten, rektor ved Halden videregående skole, i dette leserinnlegget.

FÅR ROS: Haldenrussen 2019 får ros av Kristin Støten, rektor ved Halden videregående skole, i dette leserinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSå var russetida over for denne gang, og Halden videregående skoles avgangselever kan se tilbake på tre uker med hektiske, morsomme, men slitsomme dager før 17. mai. Allerede i dag starter eksamensperioden og oppmerksomheten trekkes tilbake til skole og faglige prestasjoner.

I år som tidligere år, har russen generelt fått mye negativ oppmerksomhet på landsbasis, mens vi i Halden har hatt et russekull som fortjener skryt og positive omtaler. Russen har jobbet målbevisst med å ta ansvar for hverandre og ta hensyn til omgivelsene i russetida. Som rektor kommer jeg til å huske Haldenrussen 2019 som en gruppe flotte, bevisste og hyggelige ungdommer.

Haldenrussen 2019 har gjennom skoleåret vist mange sunne holdninger; en inkluderende russetid for alle, nulltoleranse for narkotika og lavbudsjettfeiring, for at ikke økonomi skulle begrense muligheten til å delta. Gjennom hele skoleåret har det vært et meget godt og tett samarbeid mellom russepresident, visepresident, russens kontaktperson i skolen og rektor, samt forebyggende enhet i politiet. Dette samarbeidet resulterte i en kontrakt mellom russen, skolen og politiet om hva som var akseptabelt i russetida.   

Hele russekullet har i år deltatt i forebyggende arbeid knyttet til trafikksikkerhet, rusforebygging, holdninger til bildedeling på sosiale medier, forebygging av overgrep og ivaretakelse av egen helse, blant annet med tilbud om vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Dette er temaer som vi i svært liten grad finner i læreplanene i fag, men som er viktige for et godt liv. 

På skolen har russen markert seg positivt gjennom skoleåret med blant annet innsamlingsaksjon med 100 000 kr til Kreftforeningen, samt små og store arrangementer som forebyggende temadag, nissedag med grøtservering før jul, temadager med ulik utkledning, samt rosa og blå sløyfemarkeringer. Med disse arrangementene har russen bidratt til å skape god stemning internt i skolen. Årets russetog viste at vi har ungdommer som følger med i lokal og nasjonal politikk og med en god porsjon humor ga både media, politikere og skolen noen godt plasserte «spark».

Haldenrussen 2019 har markert at 13 års skolegang er over. Nå ønsker vi ungdommene lykke til med eksamen og avslutninga på skoleåret. Vi heier på dem, de er framtida vår!

Kristin Støten, rektor i Halden videregående skole

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags