Gå til sidens hovedinnhold

En stortingsmanns hverdag

Artikkelen er over 5 år gammel

"Hvor er du Eirik Milde?" Spurte HA på lederplass. Her svarer stortingspolitikeren og haldenseren fra Høyre på kritikken. Han varsler også at han gir seg med rikspolitikken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En gang for lenge siden var jeg håndballspiller og likte spillets vektlegging av kameratskap og lagånd. Vi kunne aldri vinne som individualister, bare i fellesskap.

Noen var markante personligheter som var synlige i media, på banen og trening. Andre trente hardt, men ønsket en mer tilbaketrukken rolle.

Alle var vi avhengig av hverandre, og suksessen lå i gjensidig respekt og ansvar for egen plass på banen. I skrivende stund har jeg akkurat sett HTH slå Bodø i Remmenhallen, mye basert på de samme prinsippene.

I politikken er vi også et felleskap. Alle har forskjellige roller, men vi har et felles regjeringsprosjekt og et mål om å få mest mulig av politikken vår gjennomført.

En av de politikerne jeg har stor sans for er tidligere Klima- og Miljøminister Tine Sundtoft. En hardt arbeidende politiker som ikke var opptatt av flest mulige avisoppslag, men å gjennomføre politiske mål. Mye av æren for avtalen i Paris skyldes hennes grundige innsats.

Når arbeidet var fullført trakk hun seg tilbake og lot andre få delta på den politiske arena. Jeg har mye av den samme tilnærmingen til den politiske hverdagen.

Jeg er glad i Høyre, og har siden 1999 hatt sete i kommunestyre og fylkesting med et ønske og mål at flere mennesker skal få en bedre hverdag.

Det finnes et uttrykk som heter at det ikke er om å gjøre å vinne, men å gjøre andre bedre, og for meg er det like viktig å trekke frem andre som at jeg selv står frem.

Samtidig er mange saker som er viktige for Norge, ikke nødvendigvis viktige for lokal presse, selv om de kan ha stor betydning for vår kommune.

Dette gjelder for eksempel saker om naturmangfold og klima, som vi har mange av i min komite. Et annet eksempel er regjeringens satsing på omstilling og kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Her har vi lokalt flere kompetansebedrifter, som hver dag arbeider for å skape nye arbeidsplasser inn i det grønne skiftet.

Høsten 2013 ble jeg valgt inn på Stortinget for Høyre i Østfold. En formidabel innsats fra alle høyremedlemmer i fylket gjorde at vi fikk tre på tinget. Beste resultat siden 80- tallet.

I 2015 gjorde vi et valg som resulterte i flere høyreordførere enn noen gang i vårt fylke. En fantastisk lagseier.

16 år med politisk virksomhet på alle nivåer har gitt meg utrolig mye, og fortsatt har jeg igjen 1,5 år i Oslo og 3,5 år i kommunestyret til å jobbe for Halden og Østfolds beste.

Foran et nytt valg i 2017 er det naturlig å vurdere om en selv skal stille som kandidat enda en gang. Jeg har konkludert med ikke å kandidere, i nær forståelse med familien.

Alt har en begynnelse alt har en slutt. Det startet med et engasjement og interesse for idrett og i særdeleshet håndball. Nå er snart tiden igjen moden for idrett, eller andre aktiviteter.

Fra dress til joggesko.

Kommentarer til denne saken