– Jeg forstår utmerket godt hva som skjer

KRITISK: Alf Ulven, varaordfører i Aremark kommune og mangeårig investor, er meget kritisk til Østfold Energi. – Vi har sagt hva vi mener om den feilslåtte strategien, men Aremark som en liten aksjonær blir overhodet ikke hørt, sier han.

KRITISK: Alf Ulven, varaordfører i Aremark kommune og mangeårig investor, er meget kritisk til Østfold Energi. – Vi har sagt hva vi mener om den feilslåtte strategien, men Aremark som en liten aksjonær blir overhodet ikke hørt, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ØSTFOLD ENERGI-STRIDENDet er litt trist at Marte Lie som er vårt distrikts (Aremark-Halden) styremedlem, ikke har sjekket med meg på hvilket grunnlag jeg kan komme med slike kraftige påstander. Da hadde antagelig ikke hennes svar vært at jeg skyter fra hofta og ikke har forstått hva som skjer.

Jeg forstår utmerket godt hva som skjer.

Dette har sin enkle forklaring i at styreleder Arne Øren på siste generalforsamling (2016) så klart og tydelig uttalte at han visste at kraftprisen skulle synke da han gikk på som styreleder i starten av 2012. Vi behandlet en eiermelding i september i Aremark kommunestyre hvor selskapet hadde en verdi på 7 milliarder.

På dette tidspunktet tok Aremark til ordet for at strategien til selskapet skulle endres og virksomheter skulle selges.

Hvis Arne Øren var så smart at han visste at kraftprisen skulle synke, hvorfor solgte han da ikke de utsatte virksomhetene i 2012 og reddet hjem pengene i stedet for i dag å stå med et verdiresultat som er 3,5 milliarder mindre enn det burde være. Min påstand står, selskapets styre har ikke utført sin jobb tilfredsstillende og påført aksjonærene unødvendige tap, både i verdi og utbytte.

Allerede da vi behandlet strategimeldingen fra Østfold Energi AS i Aremark kommunestyre september 2012 hadde Aremark forstått at noen bygde et luftslott for seg selv.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags