Gå til sidens hovedinnhold

Leker for store og små på Frivillighetssentralen

Artikkelen er over 6 år gammel

Halden Frivillighetssentral inviterte barn og voksne til lekestafett med gammeldagse leker under jubileumsfeiringen i helga.

- I går var det masse folk her, for da hadde vi frokost her også. Vi hadde storskjerm med live-sending fra både Rødsfjellet og Festningen, forteller Wenche Erichsen som er daglig leder på Halden Frivillighetssentral.

Gøy med gammeldagse leker

Lekestafetten på Frivillighetssentralen bestod av gammeldagse leker som å hoppe paradis, kaste på stikka, sanglek, tegnelek og legoverksted.

- Det er morsomt at barn og voksne gjør noe sammen, spesielt når voksne er med på å leke, sier Wenche Erichsen.

Erichsen forteller at det lørdag var dekket hele 20 bord til frokosten de tilbød i anledning jubileumsfeiringen.

- Det er så hyggelig at det har kommet så mange folk. Lekene har fenget både barn og voksne, noe som er viktig for frivillighetssentralen. Vi vil at det skal være noe her for alle, store og små, fortsetter hun.

- Vi har kulturdag i dag

Det var mange som kastet på stikka og hoppet Paradis i løpet av helgen. Mari Hauge Huseby, datteren Ada Hauge Huseby (10 år) og venninnen Mathilde Haugeland Gylvik (10 år) koste seg ute med gammeldagse leker søndag formiddag.

- Vi har kulturdag i dag. Etter vi er ferdige her skal vi til kinoen og se på gamle Haldenfilmer, så skal vi gå videre til Rød Herregård og Biblioteket, forteller Mari til HAs reporter.

Ada Hauge Huseby og Mathilde Haugeland Gylvik koste seg spesielt da Dronningen var på torget fredag.

- Alle får premie

Alle som deltar på Lekestafetten får utdelt hvert sitt ark med en oversikt over alle lekene de skal delta på. Familier deltar gjerne samlet. Etter at alle lekene er fullført går de inn og leverer arket til daglig leder Wenche Erichsen.

- Vi trekker ut den gruppa som felles har en alder som er nærmest mulig 350 år. I dag står det i mellom 3 familier, sier Erichsen.

Selv om ikke alle får førstepremien, får alle som deltar hver sin premie.

- Jeg har masse fint her som alle kan velge i blant, når får premiene sine. Men til nå har nesten alle barna tatt godteri, sier Erichsen med et smil om munnen.

Kommentarer til denne saken